Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kapros, zöldséges húsgombóc...

Kapros, zöldséges húsgombóc levest szeretnék főzni, de nem tudom a húsgombóc receptjét, mert elfelejtettem hazahozni a receptet, amit az irodában a kolleganők lediktáltak. Segitenétek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 15:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Tehetek kaprot a darált húsba is?
2013. jún. 15. 15:10
 2/14 anonim ***** válasza:
Google, és szerinted mégis miért ne tehetnél?
2013. jún. 15. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Talán szétesne a gombóc tőle.
2013. jún. 15. 15:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem fog szétesni tőle, de jobb lenne a legvégén frissen a levesbe szórni,(tálalás előtt) akkor sokkal intenzívebb, finomabb az aromája, ment belefőzve.
2013. jún. 15. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
De a gombócot leirnád? Neked hiszek.
2013. jún. 15. 17:38
 6/14 anonim ***** válasza:

én finomra darált csirkecombból vagy mellből szoktam készíteni.

kb 30 dekányihoz ütök egy tojást, sót, borsot, és annyi prézlit, hogy formázható legyen. egy kisfej dinsztelt hagymát is teszek bele.én petrezselymet szoktam beletenni, de kaporral is szoktam néha. egyiktől sem esik szét.

vizes kézzel kis gombócokat formálok és a jó zöldséges levesbe lassan belefőzöm. megkóstolom félbevágva, hogy megfőtt-e.

a zöldséglevest lisztes-tejfölös habarással sűrítem, és a végén is szórok bele kaprot, mint már írtam közvetlenül tálalás előtt, hogy aromás legyen.

még szoktam citromlével, pici cukorral is pikánsra varázsolni.

nekünk ízlik, nagyon finom tavaszi leves.

2013. jún. 15. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy Benned nem fogok csalódni, már többször voltunk kapcsolatban. Még egy lenne.... kb hány perc a gombóc főzési ideje, ha kb diónyi méretet akarok csinálni.
2013. jún. 15. 18:16
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja! Nekem sertés darált húsom van kb 30 deka.
2013. jún. 15. 18:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Hát az legalább húsz perc, míg megfő, és az a gond vele, hogy elég durvára van darálva. ha van aprítód, finomíts rajta.de nem lehetetlen, csak kissé darabos lesz, mint a fasírt. a biztonság kedvéért inkább kivennék a meg be nem habart levesből, és abban főzném meg külön. ha minden oké, akkor a lével együtt mehetnek vissza a levesbe.
2013. jún. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, ugy fogom csinálni. A májgaluskát sem főzöm a levesbe. Azt nagyon tudom, van, aki a májgaluskámért jön hozzám.
2013. jún. 15. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!