Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főztök karácsonykor,...

Mit főztök karácsonykor, szenteste mi lesz a menü? Szeretnék valami nem megszokottat, kicsit ünnepélyest de könnyen elkészithetőt csinálni (hal kizárva),2személyre!

Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 11:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Pulykamell aszalt szilvával, almával, szegfűszeggel. A pulykemellet egyben hagyod, a tetejébe vékony, párhuzamos csíkokat (kis zsebeket) vágsz. Egy csíkba aszaltszilvaés egy kis bacon, egy csíkba szegfűszeges almaszelet megy. Az egészes jánaitálba vagy tepsibe teszed, kicsi zsiradék alá és egy kis víz és lefedve 175 fokon kb. 1 óra 15 percet sütöd. Leveszed a fóliát vagy a jénai tetőt róla, a zsírjával megöntözöd és melegebb hőfokon még egy kicsit pirítod. Petrezselymes krumlival és kukoricás rizzsel tálalod. Finom ünnepi lakoma!
2009. okt. 19. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Narancsos, vagy citromos csírke, mandula szósszal(isteni), köret ízlés szerint.

Leves finom zöldség leves, desszertnek palacsinta(akár rakott is)

2009. okt. 19. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Karácsonyra biztos, hogy narancsos kacsát, meg egyéb halas kajákat (tudom írtad, h hal kizárva, pedig elég nagy szokás karácsonykor), meg én amerikai csokis kekszet szoktam ilyenkor, mert számomra annyira karácsonyi illata van. A levenél bajban vagyok, mert az én párom utálja a halászlevet, lehet hogy valami krémlevest fogok csinálni, valami jó alapanyagból.
2009. okt. 19. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem töltött káposzta lesz.

Legalábbis eddig úgy néz ki.

De kiváncsi vagyok más mit főz. :)

2009. okt. 19. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 A kérdező kommentje:
Kedves második és harmadik irnátok receptet is hogy amit irtatok hogy készititek el?Köszi!Várok még ötleteket!
2009. okt. 19. 12:28
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Leves:Gesztenyeleves

Halászlé

Főétel:Krumplipüré pulykamellel(egyik vörörsborbaáztatott aszaltszilvával,a másik póréhagymával töltött,baconbe tekerve9

Vacsorára: sült hal.

Sütemény:Linzer,vaniliás kifli,mézes,mandula és valami krémes süti(egyszerübb pikóta kávés krémmelstb.)

2009. okt. 19. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Szerintem én idén semmit sem főzök,mert akkortájt szülök,úgyhogy valószínűleg a nagymamik veszik át ezt a feladatot... :)


De leírom tavaly mi volt a menü,hátha segít:

Marhahúsleves (színhúsból),főtt hús paradicsomszósszal.


Pulykatekercs görög körettel:

Egy közepes méretű egész pulykamellet óvatosan "szétnyitsz" úgy hogy egy nagyon nagy szeletet kapj belőle.Sózod,borsozod,az egészet beteríted először valamilyen finom,vékonyra szeletelt sonkával-én pármait használtam,ha már egyszer karácsony van... :)-majd szintén vékonyra szeletelt mozzarellával -esetleg vegyesen füstölt és nem füstölt mozzarellával-,aztán oregánóval megszórva nagyon szorosan feltekered,spárgával megkötözöd,tűzálló,magas falú üvegtálban először letakarva párolod,majd sütöd.Én körberaktam negyedelt hagymával,almával,aszalt szilvával.Némi olaj és kevés víz nem árt alá.Isteni finom!Meglehetősen összesül,úgyhogy ne akarj kisebb pulykamellet venni,hidd el,el fog fogyni :)


Görög köret:

Kb fél cm-s karikára vágott nyers krumplit,megmosott nyers rizst,és szintén karikára vágott vöröshagymár összekeversz,jénaiba teszed,ízlés szerint sózod,borsozod,majd 1 liter vízhez fél liter citromlevet keversz,ezzel felöntöd (kb. úgy,hogy ellepje,vagy inkább kicsit többet,hogy biztosan megpuhuljon minden).Sütőben,lefedve párolod,míg kész nem lesz.

De ha nem akarsz ezzel kínlódni,egyszerű mazsolás rizzsel is tálalhatod (olyan,mint a rizibizi,csak borsó helyett mazsolával.A pulykához nagyon illik.)


Mézeskalács-desszert (ez egy túrós poharas édesség,eszméletlen finom,de még annál is egyszerűbb,ha gondolod szívesen előkeresem a receptjét)


Remélem tudtam segíteni :)


R

2009. okt. 19. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:
rECEPTET IS IRJATOK!
2009. okt. 19. 12:40
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél igazi házi kacsát és azt süssed meg! Nálunk minden évben az kerül az asztalra Karácsonykor.

Kb. 3 Órán keresztül kell sütni az előzőleg besózott és részeire szedett/darabolt kacsát. (És semmi fűszer nem kell rá csak só! Ez lényeges! Se bors, se semmi más...) Előszőr tepsibe teszem, öntök alá 1-2 dl vizet, letakarom alufóliával és hagyom hagy párolódjon, fődögéljen a hús így a fólia alatt közepes, de nem túl pici lángon. Majd leveszem a fóliát kb.másfél óra után és tovább sütöm. Mikor már látod hogy majdnem megsül a pecsenye :)(Kb. 2 óra elteltével), teszek alá 1,5dl tejet és azzal locsolgatom elég sűrűn, hogy szép aranysárga ropogós legyen és sülés közben ne száradjon ki a hús. Ilyenkor szoktuk a májat is mellé tenni, mert az hamar átsül, nemkell neki több idő sülésre. Plusszba szoktam a tepsibe a húsok mellé tenni aszalt szilvát is az utolsó fél órában, amivel mennyei falatokra tehet szert az igazi ínyenc ember. Ezt elrontani nem lehet és ilyen finomat még sosem ettél. Próbáljátok ki. És tavaszra megmarad az igazi házi kacsazsír, újhagymával. Sok sikert! :)

2009. okt. 19. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:
kEDVES UTOLSÓ,NAGYON ARANYOS VAGY ÉS HA MEGTENNÉD SZIVESEN OLVASNÁM A RECEPTJÉT A SÜTIDNEK!GRATULÁLOK A BABÁHOZ ÉS JO EGÉSZSÉGET NEKTEK!
2009. okt. 19. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!