Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húsból finom a bográcsb...

Milyen húsból finom a bográcsban főtt pörkölt?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy marhából vörösborosan, de milyen húst kell vennem? Tehát marha melyik része alkalmas erre?


Lapockából lehet vörösborosan? Vagy az már nem megy a kettő egymáshoz?


2013. júl. 25. 15:32
 1/9 anonim ***** válasza:
A standard a lábszár, de ha jobb szeretitek a soványabb, kevésbé inas részeket akkor lehet lapockából, combból is, én is inkább abból szoktam.
2013. júl. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sertés lapockából finom lenne borral?

Vagy esetleg csirkemellből?

2013. júl. 25. 15:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Sertéshez szerintem annyira nem illik a bor, meg eleve a pörkölt marhából lesz igazán vastag, ízes.

Csirkemellet semmiképpen sem főznék bográcsban, nincs értelme.

2013. júl. 25. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ki ezt, ki azt! Én a sertéscsülökre szavazok!Igaz nem teszek bele vörösbort!
2013. júl. 25. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Én olyat vettem a hentesnél hogy marha apróhús.Ez vegyesen minden szynhús azaz lapocka, lábszár stb.1100 kilója.Vörösbort tettem bele egy kicsit (1 kilóhoz 2dl kb)
2013. júl. 25. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
46%

Lehet marhából, én a lábszárt szeretem leginkább, különösen ha bográcsos.


Ha sertés, akkor bográcsba a hentesek beleteszik a pocát fülétől-farkáig, szinte minden részét (=comb, oldalas, tarja, amit akarsz)


Persze lehet csak külön csülök-pörkölt is, vagy külön csak kifejezetten a köröm-pörkölt is finom bográcsban

2013. júl. 25. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha csirke, akkor már inkább legyen a bográcsos csirkehúsos krumplis-tarhonya:


Felteszed a bográcsba a csirkét pörköltnek, annak rendje-módja szerint, amikor már kb. fél fövésben van, egy kicsit meghígítod a levét, jó falósra szeletelt krumplit raksz bele, és amikor már az is főtt egy kis ideig, akkor rakod bele a tarhonyát. Ahány tányérral akarsz, annyi marék tarhonyát teszel bele, + egy marék ráadás repetának.

Ha kell, pótolod a levét + savát. Amikor kész, ne legyen se túl híg, se túl kemény, valahol a kettő között, tehát a vízzel óvatosan kell főzés közben bánni.


Keress rá a net-en, biztosan találsz legalábbis képet, elkészítésre vonatkozóan van kismillió változata! Mi így csináljuk!

2013. júl. 25. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Valóban a marhalábszár a legjobb, esetleg a nyak, de létezik marhalapocka is. ha erre gondolsz, nagyon jó az is, és ezekhez mindegyikhez illik a vörösbor.

ha sertéslapockára gondolsz, abból is lehet jó pörköltet készíteni bográcsban is, de nagyon hamar megfő, így a szaftot praktikusan szabályozva kell alatta elkészíteni.

ehhez nem szükséges semmilyen bort adni, max utána egy jó fröccs formájában kínálni.

2013. júl. 25. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
52%

Minden személyes érzelmet félretéve, megint az utolsó válaszolóval kell egyetértsek.(nem esik nehezemre)

Még annyit, hogy nálam a marha nyak előbbrevaló, mint a lábszár. Ízlések...

2013. júl. 25. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!