Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirinda szelet elkészítése?

Mirinda szelet elkészítése?

Figyelt kérdés

a recept így hangzik:

6 db tojás sárgája + utólag fehérje

6 ek. porcukor

1 dl olaj

1 csg. sütőpor

2 ek. kakaópor

4 ek. liszt


Krém:

50dkg túró

25dkg porcukor

25dkg ráma


Máz:

2 csg. főzős vanília pudingpor

2 ek. porcukor

6 dl mirinda szénsavas üdítő


A kérdés az lenne, hogyan kell elkészíteni? Kérek mindenkit, hogy lépésről lépésre írja le mit kell kavarni, forralni vagy amit kell!



2013. aug. 5. 15:35
 1/2 anonim ***** válasza:

A tojásokat szétválasztod (a tojássárgája megy az egyik tálba, a fehérje a másikba).

1. A 6 tojássárgáját kikevered a 6 ek porcukorral.

2. Hozzáadod az 1 dl olajat, elkevered.

3. Egy külön tálba kiméred a lisztet, kakaóport és beleteszed a sütőport, elkevered (ezt azért kell külön tálban, mert így mindenhová jut kakaó és sütőpor), majd hozzáadod az eddigiekhez.

4. A tojásfehérjét felvered, óvatosan hozzákevered az eddigi masszához, hogy ne nagyon törjön a hab, és zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöd, alacsony hőfokon, mint a piskótát.


A krém:

1. A túrót áttöröd villával.

2. A porcukrot kikevered a puha margarinnal, majd hozzákevered a túróhoz.

3. Rákened a kihűlt tésztára.


Máz:

1. Az üdítőt felteszed a tűzhelyre főni.

2. A porcukrot kikevered a vaníliás pudingporral, adsz hozzá pár kanál üdítőt, hogy folyós legyen, elkevered csomómentesre, és a felforrt üdítőbe öntöd.

3. Addig kavarod, míg be nem sűrűsödik, mint a puding, leveszed a tűzről, majd picit kavargatod, hogy hűljön és ne bőrösödjön a teteje.

4. Ráöntöd a túrókrémre, és beteszed a hűtőbe dermedni.

2013. aug. 5. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.:)
2013. aug. 5. 16:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!