Igabcsy kérdése:
Mitől kemény a káposztában a húsgombócom?
Figyelt kérdés
Olyan húsos káposztát készülök főzni, amiben van oldalas, csülök és gombóc is. De a gombócot nem akarom beletölteni káposztalevélbe.
Már többször is próbálkoztam, de nekem mindig kemények lettek a gombócaim.
Előre megszoktam főzni a rízst, és úgy keverem össze a darált hússal, tojással, fűszerekkel. Legutóbb már nyersen tettem bele, így jobb volt, de még most sem az igazi. Milyen fűszereket szoktatok még beletenni?
2009. okt. 30. 18:25
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy sok a tojás benne, mert attól kemény lesz. Én fél kiló darált húshoz szktam egy tojást venni.
Füszerként só, pirospaprika, bors, fokhagyma, vöröshagyma kerül bele.
2/2 anonim válasza:
Én nem főzöm meg előre a rizst.Akkor lesz kemény a gombóc,ha sok a rizs vagy a tojás benne.Én sót,borsot,pirospaprikát,szerecsendiót teszek bele.G vízbe csak akkor teszem bele a gombócokat,ha már forró a víz.Így "összekapja" a gombócokat a forró víz,és nem főnek szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!