Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől kemény a káposztában a...

Igabcsy kérdése:

Mitől kemény a káposztában a húsgombócom?

Figyelt kérdés

Olyan húsos káposztát készülök főzni, amiben van oldalas, csülök és gombóc is. De a gombócot nem akarom beletölteni káposztalevélbe.

Már többször is próbálkoztam, de nekem mindig kemények lettek a gombócaim.

Előre megszoktam főzni a rízst, és úgy keverem össze a darált hússal, tojással, fűszerekkel. Legutóbb már nyersen tettem bele, így jobb volt, de még most sem az igazi. Milyen fűszereket szoktatok még beletenni?


2009. okt. 30. 18:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy sok a tojás benne, mert attól kemény lesz. Én fél kiló darált húshoz szktam egy tojást venni.

Füszerként só, pirospaprika, bors, fokhagyma, vöröshagyma kerül bele.

2009. okt. 30. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nem főzöm meg előre a rizst.Akkor lesz kemény a gombóc,ha sok a rizs vagy a tojás benne.Én sót,borsot,pirospaprikát,szerecsendiót teszek bele.G vízbe csak akkor teszem bele a gombócokat,ha már forró a víz.Így "összekapja" a gombócokat a forró víz,és nem főnek szét.
2009. okt. 30. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!