Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkecomból "aprítva" valami...

Csirkecomból "aprítva" valami finomságot?

Figyelt kérdés
Rizibizivel akarok enni csirkecombot, de munkahelyen nem túl higénikus és illendő a húst kézzel enni, márpedig ha csonton van azt "csak" úgy lehet. Ezért arra gondoltam, hogy otthon még elkészítésnél lefejtem a húst a csontról és vagy csíkokban, vagy összevagdosva apródarabokban készítem el valami finom fűszerrel, lehetőleg sütni és nem rántani szeretném. Ha lehet, akkor a szénhidrát és zsír tartalma ne nagyon emelkedjen az egekbe. Előre is köszönöm szépen :)!

2013. szept. 5. 04:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem muszáj felaprítani, kiszeded a csontot, befűszerezed és megsütöd, így a munkhelyen tudod késsel és villával enni. Sózod, megszórod őrölt borssal és majorannaával, sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, kis vizet öntesz alá, alufóliával befeded és megsütöd.
2013. szept. 5. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

1. Csirkecombot minden további nélkül lehet CSAK késsel-villával enni, a kezedre semmi szükség hozzá.


2. Ha nem akarod egészben, akkor vágd darabokra és készíts belöle rizseshúst, akkor ugynazt eszed, amit szerettél volna, csak nincs benne csontos rész.

2013. szept. 5. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a "nyeles"-husi, akkor a nyelét be tudod egybesütés után tekerni alufóliába, és akkor már nyugodtan megfoghatod!


Egyébként, ha ledarabolod a csontról, és:

- apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, és a husit sóval, borssal beleforgatva, födő alatt puhára párolod benne. Lesz az alján a hagymából egy kis szaft, ezt tudod a rizi-bizire szedni. Ez kb. olyan lesz, mint a borsos tokány


- csíkokra vágod a husit, lisztbe-forgatva hirtelen kisütöd, majd félre teszed. Kevés zsírba beleforralsz: tejfölbe/tejszínbe símára kavarsz lisztet + zúzott fokhagymát + borsot, ezt bele a zsírba, kevés vízzel tudod hígítani aláng felett, majd a husit visszapakolod bele, összerotyog és kész = fokhagymás-tejfölös mártás

- ha a tejfölbe reszelt sajtot kavarsz és ebbe a mártásba rakod vissza a megsütött husit

- lecsó-alapot készítel = hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot összepárolsz, abba megy vissza a megsütött husi.

Ezeket a szaftokat tudod szedni a rizi-bizire

2013. szept. 5. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Parold vagy fozd meg a combot,akkor szinte magatol levalik a csontrol.
2013. szept. 5. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Munkahely, munkakörülmények és kollektíva függő. nyilván, ha banki alkalmazott vagy, vagy bármilyen ügyfelekkel foglalkozó munkaköröd van, akkor nem előttük fogsz ebédelni , még "aprítva" sem.

ha van un. kiskonyha, ahol mikro és minden felszerelés megvan ahhoz, hogy nyugodtan elfogyaszd az ebédedet, akkor szerintem a csontos csirkecombbal sem lehet gond.Kés villa, olló... :)

ha pedig az étkező helyiségben is zseníroz valami , vagy esetleg az irodában, ahol dolgozol, akkor a kollektív szellemmel lehet gond.

( én sem szívesen jártam az étkezőbe, mert egyrészt sorban állás volt a mikrónál, másrészt ez idő alatt folytak a pletykapartik... )Napközben, amikor időm volt hazai szendvicset ettem az irodámban, este pedig szintén hazai főtt ételt otthon.

A csirkecombot pedig valóban ki lehet csontozni egy pillanat alatt nyersen is, és csíkozva,kockázva sütni, bármilyen szósszal feldobni.

de csonttal együtt megsütve, majd utána felszeletelve, "aprítva" is ugyanerre az eredményre juthatsz.

2013. szept. 5. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!