Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért keményebb a tk pizzatész...

Miért keményebb a tk pizzatésztám, mint a sima fehérlisztes?

Figyelt kérdés
2013. nov. 12. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Mert a tk liszthez több folyadék kell ugyanolyan állag eléréséhez.
2013. nov. 12. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a tk liszttől minden süti olyan lesz, mint a puskapor. A tészta jó, de megsülve nagyon más az íze és nagyon száraz. Inkább nem szoktam magában használni, csak keverve.
2013. nov. 12. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
a tk. lisztben benne van a teljes mag, vagyis a korpa is. emmiatt nem tudja a kialakult sikér megtartani a keletkezett széndioxidot amit az élesztő termel. keverni kell bl 55- ős lisztel. de meglehet probálni még egy kis szódabikarbonával,mert az sűtés kőzben bomlik le gázzá!
2013. nov. 12. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt megjegyzem!
2013. nov. 12. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Én túrót szoktam hozzákeverni a pizzatésztához, neten találtam a receptet. Isteni puha a tészta, mindenki imádja itthon. Zabliszt-rozsliszt-zabkorpa keverékét szoktam használni, de csak az egyik is elég, a túró miatt nem lesz se száraz, se kemény, és szerencsére a túró íz sem erős, nem is érezni szinte.
2013. nov. 12. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!