Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Nagymama féle" almalekvár...

"Nagymama féle" almalekvár recept?

Figyelt kérdés
Az is jó ha jó receptet linkeltek, de nem találtam jó receptet, és már nincs türelmem google.zni! Szakácskönyvet jelenleg nem találtam itthon. Köszönöm a segítséget!
2009. nov. 29. 12:24
 1/2 anonim ***** válasza:
Hozzávalók: Alma, cukor, tarósítószer. Elkészítés: 1 kiló savanykás almát meghámozunk, lereszeljük, és feltesszük főni. Nem túl gyakran, de azért időnként megkeverjük. Amikor megpuhul, az alma savanyúságától függően 20-35 dkg cukrot öntünk hozzá, és még kb. 1/4 óráig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, és lekötve, szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Almás lepénybe, rétesbe is kitűnő töltelék.
2009. nov. 29. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. nov. 29. 16:02

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!