Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos alapot pizzára,...

Paradicsomos alapot pizzára, hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Innen loptam:

[link]


"Ami még egy jó pizzához feltétlenül kell: pizzaszósz és mozzarella sajt. Szerintem a legegyszerűbb, és legfinomabb pizzaszósz a következő:


Fogok két doboz mutti polpa hámozott, darabolt konzervparadicsomot, és egy szűrőbe téve, lecsöpögtetem belőle a fölösleges lét, majd egy tálba öntöm. Hozzá adok egy evőkanálnyi olasz sűrített paradicsomot (vagy apróra vágott, napon szárított paradicsomot), 1-2 gerezd átpréselt fokhagymát, fél deci kiváló minőségű extraszűz olívaolajat, sózom, borsozom, ezután alaposan összekeverem. A végén egy csokor bazsalikomlevelet tépkedek bele.

Ez a mennyiség négy pizzára elegendő. Jól záródó üvegben, egy kis olajat öntve a tetejére, egy hétig eláll a hűtőben."


Valami ilyesmi nem hangzik rosszul, egyszerű, gyors, de normális alapanyagokból van.

2014. jan. 6. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én nyáron ha van a kertben paradicsom akkor azt szeletelek rá a feltét alá és megszórom oreganóval, vagy pizzafűszerrel. De van, hogy paradicspompürét ízesítek fűszerekkel, egy kis cukorral ha nagyon savanyú, plusz egy pici hagymát rá, és ezt nyersem a pizzára. Mostanában lusta vagyok és simán ketchupot kenek rá, mert ennek jó íze van, készen van, nem kell pepecselni vele.
2014. jan. 6. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

-Fél üveg sűrített paradicsom

-Frissen őrölt fekete bors

-Só

-Ízlés szerint fokhagyma

-Bazsalikom

-Kevés Oregano


Ezeket összekeverem egy tálban, hagyom állni 15 percet, aztán kenem a tésztára.

2014. jan. 6. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Hámozott konzerv paradicsomból készítem ilyenkor. ( nekem az Aldis nagyon bevált ) csak villával szétnyomkodom,kis reszelt fokhagyma, bors, oregano, bazsalikom és egy pici cukor kerül bele, meg egy kis csípős kecsap.

Nekünk ez nagyon bejött, sokkal jobban hasonlít a friss paradicsomra, mint az egyéb koncentrált par.pürék.

2014. jan. 7. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Olajon hagymát dinsztelek, megszórom sóval, oreganoval és bazsalikommal, majd hozzáadok nyáron apróra vágott friss paradicsomot, télen fagyasztottat, teszek bele 1 kanál kristálycukrot, friss paradicsomhoz vizet is, és simára főzöm, kis chillipaprikát is szoktam hozzáadni, mert csípősen szeretjük.
2014. jan. 7. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!