Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire való a tojás a sütemények...

Mire való a tojás a süteményekben? Ha többet teszünk a tojásból, az milyen hatással lesz a tésztára?

Figyelt kérdés
Tapasztalt szakácsnők válaszát várja egy kezdő.

2014. jan. 15. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kötő anyag

összetartja a tésztát.

2014. jan. 15. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ milyen sütibe, és a tojás melyik része?


Piskóta annál szebb sárga színű lesz, minél több és sötétebb sárgáját teszünk bele. A fehérje pedig az állagát befolyásolja.


Gyúrt tésztában fontos, hogy összetartsa a tésztát. A sárgája szintén színez...


Kelt tésztában hasonló, de ott a fehérje miatt tömörebb lesz, ott inkább javasolt elhagyni a fehérjét...


stb

2014. jan. 15. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Teljesen tésztafüggő, ahogy az előző válaszoló is írta. Érdemes betartani a recepteket, nem véletlenül írják, hogy mennyi tojás kell bele, és, hogy sárgája-fehérje- vagy éppen egész tojás.
2014. jan. 15. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Első írta jól, a színe lényegtelen, kurkuma is megszínezi. Többi hülyeséget írt.
2021. márc. 14. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!