Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik szét a Muffin...

Gabcsi1 kérdése:

Miért esik szét a Muffin tésztája?

Figyelt kérdés
Az összetevők: 30 dkg liszt, 12 dkg cukor, 4 ek nutella, 2 dl tej, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna. 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütve. Az elkészült sütinek darabokra hullik a tésztája. Miért?

2014. ápr. 13. 06:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Mert lehet, hogy nagyon kikevered a tészát.


Az igazi muffinnál nem szabad túlságosan összedolgozni, hanem a száraz hozzávalókat (liszt, sütöpor, szódabikarbóna) összekevered valamiben, a nedveseket (tojás, cukor, nutella, tej) másik edényben símára összedolgozod, gyorsan (!!) belekevered a száraz dolgokat, de csak annyira, hogy benedvesítse öket a massza, azonnal a formába adagolni és sütni.


Így nekem sosem esik szét. De a muffin sokkal morzsásabb jellegü, mint a legtöbb sütemény.

2014. ápr. 13. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés ennyi liszthez az 1 db tojás.
2014. ápr. 13. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!