Gabcsi1 kérdése:
Miért esik szét a Muffin tésztája?
Figyelt kérdés
Az összetevők: 30 dkg liszt, 12 dkg cukor, 4 ek nutella, 2 dl tej, 1 dl olaj, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna. 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütve. Az elkészült sütinek darabokra hullik a tésztája. Miért?2014. ápr. 13. 06:45
1/2 anonim válasza:
Mert lehet, hogy nagyon kikevered a tészát.
Az igazi muffinnál nem szabad túlságosan összedolgozni, hanem a száraz hozzávalókat (liszt, sütöpor, szódabikarbóna) összekevered valamiben, a nedveseket (tojás, cukor, nutella, tej) másik edényben símára összedolgozod, gyorsan (!!) belekevered a száraz dolgokat, de csak annyira, hogy benedvesítse öket a massza, azonnal a formába adagolni és sütni.
Így nekem sosem esik szét. De a muffin sokkal morzsásabb jellegü, mint a legtöbb sütemény.
2/2 anonim válasza:
Szerintem kevés ennyi liszthez az 1 db tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!