Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üdv. Tudnátok írni nekem egy...

Üdv. Tudnátok írni nekem egy pár bevált egészben sült disznócomb receptet és szaftot? Köszi.

Figyelt kérdés
Apu nagyon szereti a húst és szeretném meglepni egy finom sülttel. Nem lényeges, hogy comb legyen, de legyen szaftos és több napig is finom. Miből a legfinomabb az ilyen egyben sült hús?
2014. júl. 7. 10:44
 1/2 anonim ***** válasza:

A férfiak általában szeretik a tarját. nem száraz, puha omlós húst lehet egyben is sütni belőle.

egy jó kilós darabot , ha veszel, bedörzsölöd sóval, hegyes késsel sok helyen megszúrkálod és résekbe szeletke fokhagymákat dugdosol.

egy nagyobb magasfalú serpenyőben vagy egy jó fedelű lábasban zsírt olvasztasz. amikor forró a zsír, akkor körbepirítod benne a darab húst, és egy kis vízzel fedő alatt elkezded sütni.

gyakran meg kell nézni, mert hamar odakaphat. mindig egy pici vízzel kell pótolni a hiányzó levét.

Kb másfél-két óra alatt megpuhul.Felszeletelve

bármilyen körettel, szósszal, mártással lehet tálalni.

A zsírja nagyon finom pecsenyezsíros kenyérnek.

2014. júl. 7. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez nagyon finom. Egyben sült tarja töltve pácolva.

Vegyél egy egész csontos tarját. Vágd szeletekre ,de ne vágd le csak a csontig. Akkor jó ha legyező szerüen kitudod nyitni. A szeletek közé bacont ,kolbászt ,hagyma karikát tegyél:(minden szelet közé) hurka pálcával tüzd össze.

Pácold be evvel a páccal.BBQ Mártás


Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör (Barna)

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap

A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas:

A hús 1 napot minumim álljon a pácban.max 3-4 napot. Sütni pedig elég sokáig kell: 150C -on 3órán át(lehet ,hogy kicsit tovább) : Így a lassú sütéssel belül szaftos marad. Fólia alatt süsd: Amikor a hús megpult akkor vedd le fóliát és süsd pirosra kivülről. A pácból tegyél félre majd a tálalashoz mártásnak.

Csülök is jó azt nem tudod megtölteni. de úgyan igy meg csinálhatod.

2014. júl. 7. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!