Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért durran szét a sült...

Miért durran szét a sült csirkemáj a mikróban?

Figyelt kérdés
Mindig puffog de most akkorát robbant mint egy petárda és az egész mikrót beterítette. Szó szerint szétrobbant.

2014. aug. 3. 10:57
 1/3 anonim válasza:
28%
Miért, te nem szoktál fingani??? :O
2014. aug. 3. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
A máj lyukacsos szerkezetű, és a benne lévő légbuborékok gyorsan melegszenek. A melegedés miatt megnőne a térfogata, ha tudna, de mivel nem/nehezen tud távozni a levegő (nőni a térfogata), így a nyomás nő meg belül, ami idővel szétrobbantja. Az ilyen kajákat érdemes lefedve (pl másik tányérral lefedve) melegíteni.
2014. aug. 3. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
igen én is erre gondoltam, de megoldottam úgy hogy kis darabkákra vágtam így csak ritkán pukkan és nem olyan nagyot
2014. aug. 3. 23:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!