Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy csomó gyümölcs itthon,...

Van egy csomó gyümölcs itthon, a bögrés sütit unjuk. Milyen sütit csináljak, ami egyszerű és gyors és kell bele gyümölcs?

Figyelt kérdés
szilva van frissen, illetve a fagyasztóba cseresznye, meggy, eper.
2014. aug. 14. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Csináljatok fordított sütit! Mi ismerünk egy nagyon egyszerűt, de sajnos most nincs nálam a receptje. Ha jól emlékszem, nagyjából úgy készül, hogy kivajazott tepsibe kristálycukrot szórunk, arra mennek a gyümölcsök, arra meg egy piskótaszerű tészta. Mikor megsült, egyszerűen megfordítjuk. Olyan lesz, mint egy kis torta, nagyon finom! Tejszínhabot szoktunk rá tenni! Csináltuk már szilvával (ezt fahéjas cukorral szoktuk kezdeni), eperrel, málnával, barackkal, stb... :)

Neten biztos találsz ilyesmi receptet! :)

2014. aug. 14. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Túró torta (sütés nélkül)


Hozzávalók: 5 tojás, 1/2 kocka margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dgk porcukor, 1/2 kg túró, 3 dl tej, 1 csomag zselatin (Horváth Rozi), gyümölcs felkockázva

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverem a margarinnal, vaníliás cukorral és a porcukorral. Ezután beleteszem a túrót és a feldarabolt gyümölcsöt is.

A tejbe felfőzöm a zselatint, ha már gyöngyözik, leveszem a lángról és amint kihűlt (nem megköt) összekeverem a masszával.

Egy tortasütőt, vagy bármilyen , minimum 4 l-es edényt nejlonnal kibélelek, beleöntöm a keveréket és beteszem a hűtőbe.

2014. aug. 14. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
csinálj szilvás pitét :)
2014. aug. 14. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! A fordított sütit ismerjük, és 1000 éve nem volt itthon ilyen!! Az lesz! :-))
2014. aug. 14. 11:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is gyúrj egy pitetésztát, és azt töltsd meg jó sok felezett fahéjas-cukros szilvával.A fagyosakat hagyd télre.

a tészta 30 deka liszt, 20 deka zsiradék, 10 deka porcukor,1 tojás sárgája, csipet só, annyi tejföl, hogy rugalmas tészta legyen.

elfelezni, fél órát pihentetni. kinyújtani, sütőpapíros tepsibe tenni az alsó lapot. én megszórom mindig szitált zsemlemorzsával. erre rá a gyümölcs, majd a felső lap. villával sok helyen megszúrkálni.

A tojás fehérjét ki szoktam keverni egy lapos kanál tejföllel, és egy lapos kanál cukorral. Ezzel kenem meg a tészta tetejét.

Szép aranysárgára sütöm.kb 40 perc. kihűlve lehet kockákra vágni.

2014. aug. 14. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Csinálhatsz még rizsfelfújtat gyümölcsökkel, vagy gyümölcsszósszal :) nálam ma ez lesz
2014. aug. 14. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Szilvás gombóc vagy tudsz csinálni piskótát és a tetejére mehet mindenféle gyümölcs, majd megszórod fahéjjal és vaníliás cukorral, vaníliás puding megy nagyon hozzá, egy tartalmasabb leves után nagyon jó.

Vagy egy jó hideg vegyes gyümölcs leves, bár ez nem süti, de ez fincsi.

2014. aug. 14. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Igaz nem süti, de én szoktam eltenni üvegekbe vörösboros rumos szilvát. Persze szigorúan felnőtteknek való, de téli estéken nagyon jól tud esni egy kis kompótostálnyit elnassolni.Ezt is fel lehet használni sütikbe is, és mindenre, amit befőttből csinálunk, csak hát számolni kell az alkohollal.De ritka finom az biztos:)
2014. aug. 14. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Meggyes pite, szilvás gombóc, eper fagyi. Vagy készíthetnél befőttet, kompótot, gyümölcslevest.
2014. aug. 15. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!