Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A vajkrém készítésnél fontos...

A vajkrém készítésnél fontos az igazi vaj (tejből készült) vagy jó a margarin is?

Figyelt kérdés
Tortákba és süteményekre való vajkrémre gondolok. Én eddig kétszer próbáltam margarinból és az eredmény szörnyű lett.

2014. szept. 15. 21:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vajat kell hozzá használni!
2014. szept. 15. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
És azt szobahőmérsékleten kell, vagy meg kell olvasztai előtte?
2014. szept. 15. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
margarint minél kevesebb dologra használunk. ha kenyérre akarod kenni, az még elmegy, de főzésre, vajkrémhez, sütibe stb. nem jó ötlet.
2014. szept. 15. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
A sütőmargarin ugyanolyan jó, mint a vaj. Csak az érez különbséget, aki ínyenc (és elég pénze van a vajra)
2014. szept. 15. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a nevében, hogy vajkrém, margarinnal nem lesz belőle élelmiszer. Ne olvaszd meg a vajat, csak hagyd a konyhapulton (praktikusan abban a tálban, amiben keverni fogod a krémet), amíg mással vagy elfoglalva, hogy keverhetőre, de nem folyósra puhuljon.
2014. szept. 15. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

"Csak az érez különbséget, aki ínyenc"

Vagy akinek vannak ízlelőbimbói és utálja, amikor a szájpadlására tapad a tömény margarin. Na mindegy, tömjétek a fejeteket margarinnal és növényi tejszínhabpótlóval is.

2014. szept. 15. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem: Az olyan ételekhez, ahol a vaj a főszereplő, vagy legalábbis kifejezetten az ízéért használják, szükséges a vaj. A vajkrém pont ilyen, de például zsiradéknak a sütitésztába megfelel a margarin, sőt, a sima (napraforgó)olaj (jóízű, nem a legolcsóbb) is, mert itt szerintem "kisütöd" azt a szájpadlásraragadós margarinérzést. Kivétel pl. a pitetészta, amerikai stíusú keksz, amit kifejezetten a vaj tart össze, hiba lenne másra cserélni, bár azért úgy is ehető lesz.
2014. szept. 16. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tortakrémhez legjobb a valódi tehéntejből készült 80 %-os vaj. Puhán, illetve szobahőmérsékletűen célszerű kikeverni krémnek.
2014. szept. 16. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz.
2014. szept. 16. 15:27
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

" margarinnal nem lesz belőle élelmiszer"


Ezt gondolom elírtad :-D

Hiszen attól még hogy margarin az ugyanúgy élelmiszer.

2015. jan. 27. 05:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!