Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzakrém (olyan mint a...

Pizzakrém (olyan mint a fornettiben) és szendvicskrém kérdés?

Figyelt kérdés

Tudtok mondani ilyen pizzakrém receptet? Hasonlót, mint a fornettiben találhatót (barnás színű, krém állagú), azt nagyon szeretjük. Nem bolti érdekelne, hanem szeretném megcsinálni.

A másik kérdésem pedig egy szendvicskrém recept. Nem tudom mi a pontos neve, de hidegtálas cégek készitik, rendezvényeken fogyasztottam már ilyen szendvicseket, hasonló a vajkrémhez, de sokkal lágyabb, krémesebb, kicsit savanykás krém. Nem a vaj helyett használják, tehát nem azzal van megkenve a kenyér, csak van egy kevés rajta, mint díszités. Nem tudom, sejtitek-e melyikre gondolok, ha valaki tudja a receptjét, örülnék neki.

Köszönöm előre is!


2015. febr. 14. 00:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, ami a pizzakrémet illeti, ott egy fej vöröshagymát végy, és nagyon lassú tűzön, kevés olívaolajjal pirítsd, amíg szinte pépes nem lesz. Ha kész, tegyél hozzá kb. 2 deci ketchupot, egy sűrített paradicsompürét, egy babérlevelet, késhegynyi bazsalikomot, kakukkfüvet, oreganot, fehér borsot, egy csomó, gondosan összekötött zellerlevelet, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, negyed zacskó vaníliás cukrot, és megítélésed szerinti mennyiségű ételízesítőt (én egy teáskanál Vegetát szoktam). Sűrítsd be ízlés szerint (nekem kb. tíz perc-negyed óra). Amikor már kellően sűrű, vedd ki belőle a babérlevelet és a zeller-zöldet.

Amit a szendvicsek díszítéséhez használunk, az egy speciális vajkrém, ami tulajdonképpen nem tartalmaz vajat. Vegyél egy nagy doboz (330 grammos), legnagyobb zsírtartalmú natúr joghurtot. Ha lehet, 3,6 %-osat. A Mizo-nak van ilyen, de a görög joghurt is jó. A joghurt adja majd tudniillik azt a savanykás ízt, amit vársz. Ehhez tegyél 1 deciliter, 30 %-os zsírtartalmú tejszínt, és tegyél bele egy mokkáskanál konyhasót. Keverd jól össze az egészet. Egy konyharuhából készíts batyut, töltsd bele a keveréket, az egészet tedd bele egy megfelelő méretű szitába, és tégy alá egy jó nagy edényt. Fontos, hogy a szita alatt legyen elég hely az edényben! Egy napig tartsd hűtőben, amíg a savó kicsöpög belőle. Kettő-három deci folyadék távozik, a batyuban pedig ott marad a natúr vajkrém. Ezt aztán már ízlés szerint ízesítheted. Tehetsz bele pirospaprikát, tehetsz bele szárított, morzsolt petrezselyemzöldet, metélőhagymát, esetleg apróra zúzott foghagymát. Nyomózsákba, habzsákba töltve tudod

Remélem, tudtam segíteni. Jó étvágyat.

2015. febr. 16. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a receptet, kipróbálom!
2015. febr. 17. 00:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!