Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssek pogácsát?

Hogyan süssek pogácsát?

Figyelt kérdés

Muszáj lenne egy nagyon jó pogácsát készítenem a hétvégére. Gyakorlott sütő vagyok csak valahogy kimaradt a repertoárból a pogácsa. tepertős vagy káposztás pogácsában gondolkodom. Van két nagyon jó receptem...

Mire figyeljek nagyon?

1.Milyen lisztet használjak? Van jelentősége?

2.Tegyek bele sikért?

3.Vékonyra nyújtsam a hajtogatások alkalmával?

4.Megsodorjam kiszaggatások után hogy ne dőljenek el?

5.Milyen vastag legyen amikor kiszaggatom?

6.Hány fokon süssem?


Köszönöm előre is hasznos válaszokat!!!!



2015. febr. 25. 09:56
 1/2 goolky ***** válasza:

Szia.

1: sima fehérliszt jó lesz.

2: Felesleges.

3: ne vékonyra, kinyomod belőle a levegőt. Ujjnyi vastagság jó lesz.

4: nem kell.

5: ujjnyi (tudom, ujja válogatja, másfél-2 centi)

6: 180 megfelel.

2015. febr. 25. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

inkább ezt csináld meg, kb nem lehet elrontani

25-25 dkg fehérliszt, Rama margarin, félzsíros túró + 1 tojás és só


összegyúrod és hagyod állni, majd

hajtogatás+fél óra pihentetés - ezt 3× megismétled


kb 1 cm-es vastagságra nyújtod és 3-4 cm átmérőre szaggatod - sütőpapíron kisütöd 180 °C légkeverésen



tetejére lehet sajtot tenni vagy tojással megkenni

2015. febr. 25. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!