Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a receptben...

Hogyan kell a receptben megadott cukor mennyiséget stevia-ra átváltani? Még sosem készítettem diabetikus süteményt, de most megpróbálkoznék vele, de sajnos fogalmam sincs, ha 160 g cukrot ír a recept, az vajon mennyi steviának felel meg?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 15. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha feltétlen diabetikus süteményt akarsz, akkor keress hozzá receptet. 16 deka cukrot nem pótolhatsz mással, mert nem lesz jó a tésztád.
2015. ápr. 15. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Én is ettől tartottam. :S El nem tudtam képzelni, ha annyival kevesebb kell belőle, akkor hogyan fog összeállni a tészta rendesen...


Az a baj, hogy ezt a receptet már kinéztem, de ezek szerint nem lesz jó. :(

2015. ápr. 15. 20:12
 3/4 egybaba ***** válasza:

Ha nem élesztős a tészta lehet jó bele a stívia.

Csak az élesztő felfuttatásához kell cukor.

(cukron élnek meg az élesztőgombák, máson nem)

A sütőporos sütikbe lehet cukorpótlót tenni.

Talán segíthetek, ha megírod a receptet

(egy szakácskönyv író)

2015. ápr. 15. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Hú, ez élesztős tészta lenne... :s

De állítólag az simán meleg tejben is felfut, nem?


A recept:

500 g liszt

80 g cukor

fél tk só

egy kocka élesztő

250 ml langyos tej

1 tojás

80 g puha vaj

2015. ápr. 15. 21:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!