Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szóltok ehhez a recepthez?

Mit szóltok ehhez a recepthez?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy krémes gyümölcsös tortát és ez a recept pattant ki a fejemből. Piskóta tésztát sütünk tortaformába,félbe vágjuk, málnát lepépesitünk és összekeverjük mascarponéval,tojás sárgájával,felvert fehérjével és esetleg tejszinhabbal,tennék bele cukrot,vaniliás cukrot,és olvasztott fehér csoki menne a tetejére meg az oldalála. Mit szóltok,hol lehet elrontani,mit csináljak máshogy? Esetleg hasonlo kiprobált receptetek?

2015. nov. 4. 19:25
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Jó recept, de ilyen sorrendben csináld a krémet:

- mascarponét kikeversz tojássárgájával, cukorral (nem kell sok, 3 tojáshoz kb. 3-4 ek. max)

- ehhez adod a málnakrémet

- majd a legvégén összeforgatod a tojáshabbal vagy a felvert habtejszínnel (nem flakonos tejszínhabbal, az összeesik).


Utána leöntheted olvasztott fehér csokival. Megszórnám a tetejét friss málnával :)

2015. nov. 4. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Minek bele a tojás? Semmi funkciója és nem valami gusztusos a nyálkás sárgája a mascarponéba. Mascarpone és tejszínbah az úgy jó, de tojást a világért sem raknék bele.
2015. nov. 4. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

2. A tiramisu pont ugyanígy készül málna nélkül, olyan sorrendben, ahogy leírtam a krémet.


Rengeteg krémben van tojás, és egyáltalán nem nyálkásak tőle.

2015. nov. 4. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

A fehérje és a tejszínhab nekem már komplikált, nem tudom pontosan elképzelni (de biztos nem rontja el egyik sem, csak éppen a málna már eleve lazítja, minek bele ilyen, de ez csak az én véleményem)...

A mascarpone gyümölccsel teljesen jó (a répatortára szoktunk szedres mascarponét tenni) s nyilván gazdagítja a tojássárgája. Rengeteg krémbe teszek nyers tojássárgáját (úgyis úgy értékesebb, ellentétben a fehérjével), dehogy lesz nyálkás tőle, felverve pedig még magában sem az, csak finomabb és gazdagabb lesz :)

2015. nov. 4. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)akkor ki is próbálom
2015. nov. 5. 10:21
 6/8 A kérdező kommentje:
jaj és persze énis rendes felvert tejszinre gondoltam,tennék bele fixálót pont azért,hogy ne legyen annyira folyós a krém mert a málna elég vizes.
2015. nov. 5. 10:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Jól hangzik, de én a tojást kihagynám. Persze lehet, hogy így is jó.
2015. nov. 5. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A zsíros, tömény mascarponét egy tortakrémben miért kellene gazdagítani? Cukorral, málnával teljesen felesleges, nincs rá a világon semmi szükség. Butaság.
2015. nov. 5. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!