Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Kifogytam az...

Mit főzzek? Kifogytam az ötletekből?

Figyelt kérdés

Minden nap itthon készítek vacsorát, álatlában meleg ételt, de teljesen kifogytam az ötletekből.


Alapvetően nem vagyunk nagy húsevők, de azért vegák sem, néha felvágottat, virslit ilyesmit megeszünk.

A helyzetet nehezíti, hogy én nem fogyaszthatok tejterméket, a párom pedig nem fogyaszthat csirkehúst, halat és tojást.


Így foggalmam sincs mit főzhetnék. Szoktam készíteni leveseket, főzeléket, olaszos tésztákat, néha rántott zöldségeket, de ennyi.


Mindenféle ötletet, receptet szívesen fogadok!



2015. nov. 12. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:
24%

1./ [link]

Ebben találsz tej- és tojás-érzékenyek részére összeállított recepteket is!!!


2./ Szoktam pl. zöldségekből pörköltet, hozzá köretként készíthetsz petrezselymes rizst, petrezselymes krumplit...


3./ Ugyanúgy tökféléket, karalábét lehet tölteni is

4./ Lehet meleg-szendvics, pizza, de készíthetsz ugyanezt padlizsánból, sütőtökből, hasonlókból is

2015. nov. 12. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

rizotto

lecsó

sült zöldségek

2015. nov. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én tegnap vesevelőt készítettem főtt krumplival és desszertnek gesztenyepüré. A tejszín helyett hulalát használtam, így a tejérzékenység se probléma.


Mára káposztás tésztát készítek, holnap ragulevest főzök és lekváros buktát sütök.


A hét végére sült hús, párolt kápi és tört krumpli lesz. A desszert még nem tudom.

2015. nov. 12. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Karfiolkupola.

Egy megtisztított kb fél kilós karfiol, sós vízben roppanósra főzve (pár perc ), szűrőben alaposan lecsöpögtetve.

ehhez fél kiló húsból szokásos fasírthúst készítünk, a tojás kihagyható. (volt, hogy kifelejtettem a fasírtból, és csak a szemetesben tűnt fel, hogy nincs tojáshéj )

Egy tepsi méretű sütőpapírra csillag alakban kirakunk kb 20 dekányi bacont.

A karfiolt bevonjuk a fasírttal, vizes kézzel szépen elsimítjuk, hogy egyenletesen vonja be.

A baconszeleteket felhajtogatjuk a kupola közepéig, ha hosszú, levágjuk és az oldalán esetleg maradt rést szépen "befoltozzuk" vele.

A sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsibe, és kb 180 fokos előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Úgy szeleteljük, akár a tortát.

Petrezselymes krumplival tökéletes fogás.

Többször kipróbáltam, mindig sikere volt, örülök, hogy egy kis receptes kiadványban rábukkantam

Igaz hogy húsos, de, ha nem vagytok vegetáriánusok, egy próbát mindenképpen megér.

2015. nov. 12. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!


Tetszik az utolsó recept, mindenképp kipróbáljuk majd. Úgyis ideje lesz megbarátkozni a marhahússal, eddig többnyire csak csirkét készítettem, de mivel az most kizárva, néha napján belefér majd valami ilyesmi.:)

2015. nov. 12. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Tej, tojás, hal, csirke. Hű, nem irigyellek benneteket!

A tej- és tojásérzékeny unokahúgom évek óta ezt eszi: [link]


Szóval vacsoraötletek:

* A zöldségpörkölt lehet, hogy perverzen hangzik, de jó ötlet. A gombapörkölt elműködik tejföl nélkül, a másik kedvencünk, a borsópörkölt nem annyira.

* Én nagyon szeretem a zöldségkrémeket: zakuszka, padlizsánkrém (van belőle majonézmentes verzió is), most brokkolikrémet ácsolnék épp, ha elmúlna a fejfájásom, listás még a zöldborsókrém és a sütőtökkrém (egyszer kaptam valami vásáron egy kis adag, sokáig elállós verziót, mennyei volt, rá kellene jönni, hogy készült).

* Amit nem szoktam csinálni, de kellene, mert egészséges és finom, azok a magkrémek (egyszer ettem valami vega ételkóstolón)

* Indiai kaják. Hosszú az összetevők listája, mert sok fűszert használnak, de végtelenül egyszerű elkészíteni a legtöbbjét.

* Csilis bab. Na jó, nem az a fajta kaja, amit az ember csak úgy gyorsan összedob munka után, de nagyon jól melegíthető, őszies és nem hiányzik belőle a hús.

* Pizza. Ha lapul némi pizzatészta a mélyhűtődben, az is jó gyors vacsorának.

* Rizottók, zöldséges rizsek: tegnap épp sütőtökös rizottó volt a menü, de ezt is nagyon szeretjük: [link] (Pedig ritka az olyan kaja, amiben anyu megeszi a barnarizst)

* Zöldségfasírtok, van belőlük tej- és tojásmentes is

* Ha már karfiol, egy különleges fűszerezésű verzió (meg valószínűleg a holnapi menü): [link]

* Ha látsz valahol pagoda karfiolt, azt is érdemes megvenni változatosságnak. Kellemes az íze, erősebb, mint a karfiolnak, de gyengébb, mint a brokkolinak, kinézetre meglepően karácsonyias. Roppanósra főzve, kis olívaolajban megfuttatott fokhagymával és csilivel jó feltét tésztára, de önmagában, köretként is finom.

* Ha akad otthon némi tortillalap (fillérekből megvan, érdemes a hűtőben tartani), akkor maradék sült husikat, zöldségfasírtokat, nyers zöldségeket, zöldségkrémeket lehet bele tekercselni - maradékmentőnek tök jó.

* [link] (megvan ez sajt nélkül is, lencsés, babos töltelékkel is)


Amit érdemes még kipróbálnod (nem csak azért, mert trendi):

* vörös lencse (más az íze, mint a barna párjának és nagyon gyorsan megfő)

* bulgur, köles (jó alternatíva, ha unjátok a rizst)

* vegán blogokon nézelődés (ilyen paraméterekkel érdemes, maximum megsüttök hozzá egy fél malacot :D)

2015. nov. 14. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, biztosan fel fogok használni jónéhány ötletet ezekből! : )
2015. nov. 16. 09:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!