Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grizes mézes krémest akarok...

Grizes mézes krémest akarok csinálni. A lapok készek. Ahány recept, mind más. Melyik a tuti krém tapasztalatból?

Figyelt kérdés
2015. dec. 23. 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:
43%

Tapasztalatból ! fél liter tejben megfőzöl 5 jó evőkanál búzadarát, addig, míg az edény falától el nem válik. nem baj, ha betonkemyénynek is tűnik.. teljesen ki kell hűteni.

25 deka vajat /rámát kikeversz 25 deka cukorral, majd összekevered a kihűlt cukrozatlan darával.

természetesen előbb a cukros/margarinos krémet kevered ki képpel, majd utána add hozzá a főtt, kihűlt grízt kanalanként és tovább keverd a géppel.

Hófehér, nagyon stabil krémet kapsz, amit szépen felkenhetsz a lapok közé.

Másnap szépen szeletelhető a süti.

2015. dec. 23. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Neked elhiszem, már fő is a griz. És milyen lekvárra esküszöl? Én meggyre gondoltam.
2015. dec. 23. 12:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon finom a meggy, bár a férjem sárgabarackkal szereti :)A lényeg, hogy a lekvár is jó sűrű legyen.

Sok sikert és boldog karácsonyt :)

2015. dec. 23. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát Barátnőmtől kaptam egy üveg meggylekvárt, azzal akartam, de kiderült, hogy olyan hig a leve, mint a szörp. Szegény Férjem mehetett be Pestre, és a piacon vett egy kis üveg meggy-és fekete cseresznye lekvárt. 7oo ft. Most keni. Jó sok lett a krém is, és nagyon finom. Jókivánságokat köszönjük, és mi is hasonlókat gondolunk Nektek.
2015. dec. 23. 16:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!