Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsvéti sonka receptek?

Húsvéti sonka receptek?

Figyelt kérdés

A családdal (saját és szülők) elutazunk húsvétra túrázni. Megnyertem a sonkafőzést. Életemben nem csináltam még ilyet, ezért teljesen rutintalan vagyok benne.

A család annyit mondott, hogy mindenki a soványabb húsféléket szereti, szóval ne zsíros húsféle legyen.


Megköszönök bármilyen, ehhez passzoló receptet, hogy ne rontsak el 2-3 kg húst a tapasztalatlanságom miatt :) Neten nem merek random receptet keresni, ezért remélem, hogy itt valakinek van bevált receptje, ami tényleg finom.


2016. márc. 23. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Én semmilyen "receptet " nem használok, a főznivaló füstölt sonka (esetleg, tarja, csülök ).Alaposan megmosom, majd egy akkorra fazékban, amelyikben kényelmesen elfér felteszem főni. (legalább 3 óra hosszat rá kell szánni )

Ha felforrt, az első , habos vizet leöntöm róla, leöblítem, és újra felteszem főni. Ha már gyöngyözve fő, akkor fűszerezem 1-2 babérlevéllel, egy alaposan megmosott héjas vöröshagymával, pár szem egészborssal, és hagyom fedő alatt csendesen főni.

ha már húsvillával átszúrva is puha, akkor befejezem a főzést, és beteszem a hideg spájzba.

Egy két óra múlva leszedem róla a fagyos zsírt (persze egy kis pekedlibe elteszem, mert máskor jó lesz.

A teljesen kihűt húst, kiemelem a főzővízből egy szűrőtálba, és lecsepegtetem.

Utána egy mélyebb fedeles jénaiba teszem, és várja a sorát, hogy tálra kerüljön a többi húsvéti finomsággal együtt.

Szóval nem kell túlkomplikálni, semmi ördöngösség nincs benne.

Sok sikert és kellemes ünnepeket :)

2016. márc. 23. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!


Nem kell előre valamilyen fűszeres pácban tartani? Csak a főzéshez kellenek a fűszerek? Mennyi főzési időtartam?

2016. márc. 23. 12:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem bizony, semmi pác nem kell a sonkafőzéshez, csak amit írtam, az is ízlés, szokás kérdése, elvileg sima vízben is megfő :)

De én amondó vagyok, hogy fűszerek nélkül elég sótlan lenne az élet :)

Sok sikert mégegyszer :)

2016. márc. 23. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja, és mint korábban is írtam, lassan, kb 3 órányit kell főzni.

Ha csontos látni is fogod, hogy már kifordul a csont, a húsrész pedig omlós, puha, ha villát beleszúrsz.

És óvatosan is kell vele bánni, ha puhára főtt, mert könnyen szét is eshet, és akkor formátlan.

Két villával emeld át másik edénybe, vagy egy szűrőlapáttal.

2016. márc. 23. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!