Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tésztákat készítettem,...

Ildi42 kérdése:

Kelt tésztákat készítettem, de valahogy nem sikerült túl jól. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Egy fonott kalácsot, illetve szezámmagos puffancsot csináltam. Az íze mind a kettőnek jó lett, viszont sütés alatt nem felfelé, inkább oldalra terjeszkedtek. Mindkettőt kétszer kelesztettem, az első kelesztés után megformáztam, és utána még hagytam kelni, majd úgy sütöttem. A kérdésem az lenne, hogy miért nem szépen fölfelé indultak meg? Nem jól kelesztettem, vagy lehet hogy kevés volt a liszt bennük? Mi lehet az oka?

2016. júl. 16. 17:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Valószinüleg a liszt minösége nem volt jó, vagy túl sok folyadékot tettél bele és túl lágy lett a tésztája, vagy túlkelesztetted.
2016. júl. 16. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Következőleg más fajta liszttel próbálkozom, és valószínű hogy kicsit lágy is volt a tésztám, illetve a kelesztési időre is jobban odafigyelek majd.
2016. júl. 17. 11:27

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!