Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itt olyan, aki beszél...

Van itt olyan, aki beszél angolul és segitene?

Figyelt kérdés

Ezt a krémet akartam megcsinálni:

https://www.youtube.com/watch?v=D53Hf_WNJqc&index=39&list=PL..

És az a baj, hogy nem tudok angolul...csak nagyon minimálisan, de gondoltam, ha videón nézem, hogy kell csinálni, meg az is le van irva, miből mennyi kell hozzá, csak nem ronthatom el...De mégis sikerült..

Szóval én úgy csináltam, hogy a tojásfehérjét a porcukorral felraktam a gőz fölé és addig kevergettem kézi habverővel, amig nem lett ilyen krémes, fehér állagú, aztán levettem és elkezdtm robot habverővel felverni. És csak vertem, már kb 20 perce, max fokozaton, és sehogy se akart behabosodni, hanem folyékony maradt...

Nem tudom, mit csinálhattam rosszul, esetleg a csaj mondott a videóban valamit, amit én nem értettem és kihagytam valamit? :/ Vagy mi lehetett a baj?..


2016. júl. 24. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Kristálycukorral csinálta és csak addig kevergette a gőz fölött, amíg a cukor el nem olvadt, utána rögtön elkezdte felverni a habverővel (közepes/nagy sebességgel kb 10 percig), amíg teljesen ki nem hűlt és szép habos nem lett.
2016. júl. 24. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. júl. 24. 15:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam kristálycukorral is, úgy, hogy csak épp, hogy beleolvasztottam és igy is folyékony maradt T_T
2016. júl. 24. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Vigyázni kell, vele, nehogy a hőtől kicsapódjon a tojásfehérje.(60-70°C felé ne menjen) Szóval próbáld meg gyöngyöző forralással, jól kevergetve. Így fertőtleníted.


Esetleg először csak a cukor nyegedét rakd hozzá, meg egy kis sót.

Aztán pedig felvered géppel, közben pedig hozzáadod a többit is.

2016. júl. 25. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd megpróbálom :) Remélem, végre sikerülni fog ^^
2016. júl. 25. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Illetve azt, hogy miután fertőtlenítetted, azután lehűtheted.

A vajat így is hozzáadhatod szerintem, esetleg nagyon picit melegíted.(Meg nem tudom, lehet margarin nem jó hozzá, meg a videóban az valószínűleg állati eredetű vaj teljesen)

2016. júl. 26. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!