Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsamellbol és/vagy kacsa...

Kacsamellbol és/vagy kacsa combból miket lehet készíteni rozmaring nélkul?!

Figyelt kérdés
Légyszi írjatok nekem olyan kacsahúsos recepteket, akiben nincs rozmaring és nem édes! Koszonom szépen!

2016. szept. 9. 14:32
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretjuk a rozmaringot!
2016. szept. 9. 14:40
 2/16 anonim válasza:
100%
Szia :) Én ritkán készítek mert a férjem nem szereti de amikor kicsi voltam nagyim gyakran sütött kacsát. Ő sok fokhagymával sóval borssal ízesítette csak, zsírban picit lesütötte és vízzel párolta puhára. A végén vagy lepirította vagy puhán hagyta. Mi mindig rizst ettünk hozzá, finom volt a fokhagymától. Szerintem a kacsát nem kell túlvariálni mert finom hús. Ha eszek én mindig kérek hozzá párolt lila káposztát, szerintem nagyon illik hozzá.
2016. szept. 9. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Pont, ahogyan a 2-es írja.

Nagyanyám még a kemencében sütötte, és a tepsibe mellé tette a felszelt káposztát is. Együtt puhultak...

2016. szept. 9. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
Koszi mindkettotoknek! :)) Pont ilyen hagyományos, békebeli receptet szerettem volna kapni! A fokhagymát mi is nagyon szeretjuk, a legtobb ételbe használjuk! Van kemencénk, megpróbálom ott, csak még kacsatálat kell venni!
2016. szept. 9. 15:26
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Én soha nem teszek akcsára rozmaringot, só, kis bors és majoranna, de ez is elmaradhat, libazsírban pár szem fokhagymával szoktam sütőgen megsütni.
2016. szept. 9. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

Fogsz egy doboz Cappy narancslevet, és simán locsolgatod miközben megsütöd!


Isteni lesz!

2016. szept. 9. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 aperitif ***** válasza:
100%
Ugyan azt, mint rozmaringgal, csak ki kell hagyni a receptből a rozmaringot. Nem olyan bonyolult dolog, a kacsát például sokkal nehezebb kihagyni.
2016. szept. 9. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne bonyolítsd az életed. A kacsa úgy jó ahogy van.

A kacsacombokat alaposan sózd be, tedd egy sütőtálba /esetleg ha van kacsasütőbe/, önts alá kevés /1-2 dl/vizet. Tedd 200 fokos sütőbe. 10perc múlva mérsékeld a hőfokot 150 fokra és süsd 1.5 órát. Közben kényelmesen elkészítheted a krumplipürét és a párolt káposztát.

Ennél finomabb nincs , a bőre ropogós,a húsa omlós.

2016. szept. 9. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

A mi kacsafertályunk "világhírű " :) Komolyan a piacon áruló egyik néniről még szobrot is állítottak. de semmilyen fűszert nem használtak a felsővárosi kacsasütők, csak sót, és mégis ízes, omlós, isteni finom volt.A csatkai búcsúra pl a vajlinggal együtt megvették a dúsan ékszerezett hívők:)

Szóval nem kell túlbonyolítani, néha a legegyszerűbb a legnagyszerűbb.

2016. szept. 9. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

Anyosomtol (francia) tanultam a kacsamell készitésének eme modjat:


bevagdosom a hus boros felét, serpenyobe teszem ezt a boros oldalat, ezt sutom 12 percig, utana a másik oldalat 10 percig (o elvileg 7 és 5 percig suti, de én nem szeretem véresen a husokat), amikor ez megvan kiveszem a hust és ebbe a -lébe teszek aprora vágott lilahagymat, dinsztelem kicsit, majd 4 evokanal mézet és 4 evokanal balzsamecetet teszek rá, hagyom osszeforrni (karamellizálodni) kicsit.

A kacsamellet nagyon vékony szeletre vágom (kb. 3ml-esekre) és minden szeletre teszek ebbol a lilahagymás isteni szoszbol. Én rosztit szoktam hozzakésziteni, plusz kecskesajtos, áfonyás, balzsamecetes salátát kulonféle magkeverékekkel.

2016. szept. 9. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!