Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítenétek fél kg...

Mit készítenétek fél kg darált sertéshúsból?

Figyelt kérdés
Egy ideje árválkodik már a fagyóban, fogalmam sincs, hogy mi készüljön belőle 😕
2016. dec. 12. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Most éppen kaptunk egy adag főzni való paprikát, úgyhogy töltött paprikát készítenék belőle. További tippjeim még a töltött káposzta, a chilis bab vagy esetleg egy bolognai spagetti. Vagy egy egybesült fasírtot sütnék. :)
2016. dec. 12. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Fasírtot, töltött krumplit, bolognait, rakott kelt.
2016. dec. 12. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

I. Fél kg darálthús, 2 zsemle, 1 tojás, fokhagyma, só, bors, őrölt paprika, majoranna = Fasírt

II. Fél kg darálthús, 10 dkg rizs, fokhagyma, só, bors, petrezselyem = Töltött ételekhez töltelék /pl. Töltött káposzta, Töltött paprika, Töltött karalábé /

III. Darálthús, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, kevés olajon megpirítva, 1-2 csésze főtt rizzsel összekeverve = Rakott ételek /pl. Rakott kel, Kolozsvári rakott káposzta, Rakott zöldbab, Rakott karfiol,vagy brokkoli/

2016. dec. 12. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Bolognai.
2016. dec. 12. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Darált hús az az alapanyag amiből aztán rengeteg mindent lehet csinálni. Rakott kel, bolognai, fasírt, hamburger, pásztorpite stb stb stb.
2016. dec. 12. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

Sok jó ötlet elhangzott, azokat már nem írom le még egyszer.


Még egy ötlet, ami annyira nem szokványos, de könnyű, olcsó, gyors, és laktatós.


Keftedes. Ez egy görög fasírt, olyan mint magyar fasírtnak, meg a tócsninak az ötvözete.


Nem kenyérrel, hanem reszelt krumplival kevered össze a darálthúst, kis tojás, kis zsemlemorzsa, tetszés szerinti (oda illő) fűszer, és fél bő zsiradékban, tócsni szerűen kell megsütni.

Mártogatós önteteket is csinálhatsz hozzá, joghurtosat, csípőset, fokhagymásat...

2016. dec. 12. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is van egy adag darált húsom a fagyasztóban, épp ma gondolkoztam rajta, hogy muszakát fogok csinálni belőle.
2016. dec. 12. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem_et. Rizslapba tekerve mennyei, de ha nincs itthon akkor rizslap nélkül is elkészítem.
2016. dec. 12. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, sok jó ötletet kaptam 😊 pásztorpitét még nem készítettem, viszont már régóta szemezgetek vele. Ti hogyan készítitek?
2016. dec. 13. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Töltött krumpli: Jó fűszeres fasírthús, de zsemle nélkül.

Közepes krumplikat héjában megfőzünk, félpuhára. meghámozva félbevágjuk, az aljából egy kis szeletkét levágunk (ne billegjenek )és kivájjuk a belsejét, hogy egy kis csónak legyen. A kivájt, levágott krumpli villával összetörve mehet a fűszeres húsba. A hússal kissé púposra töltjük a krumplikat,meglocsoljuk tejföllel és betoljuk a sütőbe. ha a hús átsült, a tejföl kezd pirulni, akkor megszórjuk bőven reszelt sajttal, és amikor ráolvad, kész is van.

Savanyúsággal, céklával nagyon finom és laktató.

2016. dec. 13. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!