Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos HALgombóc?

Paradicsomos HALgombóc?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy valaki próbálkozott-e már a paradicsomos húsgombócot hús helyett hallal megcsinálni?

Köszönöm :)



2017. márc. 18. 07:06
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Eltévesztetted a kategóriát
2017. márc. 18. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
12%
#benkelacibacsistyle
2017. márc. 18. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

Az én szememben a hal sokkal többet ér annál, ezért többre hivatott, mint ledarálni, és paradicsomos gombócot csinálni belőle.


Persze lehet, de akkor darálás előtt mindenképp, és tökéletes filézés kell, mert ha egyetlen szálka is benne marad, és valakinek a torkán akad, akkor kész.

2017. márc. 18. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Első vagyok. Vegetáriánus kategóriában volt. Persze, nem a kérdésre válaszoltam, de szerintem vegának nincs benne túl sok tapasztalata.

Csak a válaszom lenullázása miatt írtam...

2017. márc. 18. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszt.

Azert gondoltam, hogy kiprobalom mert nagyon szeretem a paradicsomos husgombocot de betegseg miatt nem ehetek hust (de halat igen)... egy probat meger. :)


Senki kommentjet nem nullaztam le, nem is tudom, hogy kellene.

Megegyszer koszike Mindenkinek.

2017. márc. 18. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
Akkor csináld harcsából, abban nincs szálka!
2017. márc. 18. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Én a halászlébe szoktam halgombócot, vagy halgaluskát tenni. Gyakorlatilag bármilyen halból lehet csinálni, de szerintem a száraz húsú halak a legjobbak hozzá mint pl. a süllő vagy a sügér, de a dévérkeszegből is finomat lehet csinálni. A kiválasztott halakat egy fém kosárba téve belefőzöm a halászlébe (10 perc elég nekik), utána a halhúst leszedem a gerincről és a bordákról, eltávolítom az uszonyokat és az esetleges nagyobb csontokat, majd apró lyukú húsdarálón háromszor ledarálom. Van aki szerint kétszer is elég, de én biztosra megyek :)

A masszát sózom, borsozom, ráütök egy tojást és annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjak. Egy kanállal kiszaggatva teszem az időközben átpasszírozott alaplébe és néhány perc főzés után kész is a garantáltan szálkamentes gombócos halászlé.

A te esetedben a halakat ízlés szerint fűszerezett (vagy csak sós) vízben főzném meg, az gombócokat pedig ugyanebben a leszűrt lében főzném ki és már mehet is a paradicsommártás rá.


Jó étvágyat!

2017. márc. 18. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Gyakran készítem. Ennek egy dél-olasz változata nagyon gyakran megfordul a konyhánkban: gyakorlatilag fenyőmag és kevés, aprószemű mazsola kerül bele.

Ne rémüldözz, isteni :)


Szardíniából (nem konzerv), a legolcsóbb apró tengeri halakból is fenséges fogás. Nem tésztával eszik, mert kenyérmorzsa a kötőanyaga: önálló étel.

2017. márc. 20. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!