Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sonkát főzni?

Hogyan kell sonkát főzni?

Figyelt kérdés
Rémlik valami szabály, hogy ahány kiló annyi óráig kell, vagy félkilónként kell rászánni egy órát? Segítsetek :)

2017. ápr. 13. 10:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A sonkát be kell áztatni egy éjszakán át hideg vízbe, ha rendes füstölt sonka, ha gyorsérlelésü, akkor nem.

Utána másik, hideg vízben kell kezdeni fözni, ha felforrt, egész alacsony fokozatra állítani, hogy éppen csak fodrozódjon a viz teteje.

Az alapszabály tényleg a kilónként egy óra, de a kiszámolt idö elött valamivel (pl. 3 óra esetén kb fél órával) célszerü megnézni, hogy elég puha-e, nehoyg szétfözödjön. A csontos akkor jó, ha a csontot ki lehet belöle húzni, és ha egy kést/hústüt beleszúrva magától lecsúszik a saját súlyától.

A levében hagyd kihülni, akkor sokkal szaftosabb lesz.

2017. ápr. 13. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
67%
A levében főzz tojást, sokkal finomabb !
2017. ápr. 13. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolónál jobban senki sem tudja megfogalmazni, érthetőbben leírni.Hallgass rá, nem fogsz csalódni.

A levében főtt tojás ízvilága is sokkal gazdagabb, mint a sima vízben főtté, vagyis ez is kitűnő válasz.

Saját tapasztalatomból méltányolom a hasznos válaszokat.

2017. ápr. 13. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!