Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akármikor főzök rízst, mindig...

Akármikor főzök rízst, mindig kevergetem hogy ne ragadjon le, de ha otthagyom akkor leég. És miután már kész a rízs, össze van ragadva, és nemtudom miért. Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha össze lenne ragadva, de nemtudom mit csináljak?

2017. máj. 8. 15:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell kevergetni. Jól át kell mosni a rizst, utána kis olajon megfuttatni, sózni, felönteni kétszeres, vagy háromszor vízzel (rizs fajtájától függően) és ha forrni kezd, akkor lerakni a legkisebb lángra, fedővel letakarni, békén hagyni. Ha letelt a főzési idő és lefőtt róla a víz, akkor villával átkevergeted és letakarod. Kb negy óra múlva újra átkevered villával és pergő rizst kapsz. Legalábbis nálam ez bevált.
2017. máj. 8. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Èn is így csinálom mint az elsö.


Jó minöégü rizst veszek.


Kevés olajon megfuttatom, majd dupla annyi vizzel felöntöm, és takarékra veszem. ìgy egyszer keverem meg közben. Ès mikor teljesen beitta a vizet akkor késsz. Nekem nem ragad össze csak egy ici picit.

2017. máj. 8. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Egy pici olajon áthevíted,majd dupla mennyiségű forró vizet öntesz rá és legkisebb lángon megfőzöd,fedőt tegyél rá.Tegyél bele egy pici ételíz0esítőt is,esetleg apróra vágott petrezselymet.Ne kavard egyszer sem,ha felszívta a vizet megfőlt,utána még hagyd rajta a fedőt pár percig.Villával kavard össze.
2017. máj. 8. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

Én mondok egyszerűbbet, soha nem szerettem a sima rizst, ezért főzőtasakosat szoktam vele. Azzal nincsen semmi manír és ugyanolyan finom, mint a sima.

Forrásban lévő vízbe belelógatom egy fakanál segítségével, egy kicsit megsózom előtte a vizet és 20 percig főzöm, nem érdekel, hogy az van rá írva, hogy 8-10 perc alatt kész van. Pörgős, nem mancsos, ragacsos, finom.

2017. máj. 8. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Örülünk utolsó, de nem ez volt a kérdés.

Én is úgy csinálom, mint a többiek. Kb. 4-5 evőkanál olajon előbb fehéredésig pirítom, egy bögre rizshez két bögre vizet adok. Fűszerezem, ha felforrt, leveszem egyesre és békén hagyom. Kb. 15 perc után elfővi a levét, leveszem és hagyom még 10-15 percet csak a forró gőzben.

2017. máj. 8. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
Valószínűleg túl magas fokozaton főzöd, alig bugyognia kell csak a víznek. Fogadd meg a többiek tanácsát.
2017. máj. 8. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
28%
Teljesen fölösleges olajban megfuttatni. Mosd át, tedd bele egy mikrózható, fedeles edénybe, önts rá kétszer annyi enyhén sós, forró vizet, rá a fedőt, és mikrózd 15 percig. Ezután keverd át, ha van még rajta víz, tedd vissza 5 percre, és kész. Ha szép kerámiaedényben csináltad, ugyanabban tálalhatod is, lényegesen egyszerűbb, kevesebb kosszal jár és biztosan nem ég le.
2017. máj. 8. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Akinek nem megy a rizs főzése, az vegyen tasakosat, ennyire egyszerű és erre akartam rámutatni a válaszommal. :)
2017. máj. 8. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Azért ragad össze a rizs, mert ez a természetes állapota - hiszen magas a keményítőtartalma. Ázsiában, Közel-keleten, tehát ahol hagyományos a rizs, mindenhol csak úgy eszik.

Ha nem szereted így át kell mosni főzés előtt. Bár őszintén szólva nem értem mi értelme a szétesős, száraz rizsnek, sokkal finomabb a tapadós.

2017. máj. 8. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Jól lepontozták a jó válaszokat. :-))))
2017. máj. 9. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!