Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell főzni sárgaborsófő...

Hogyan kell főzni sárgaborsófőzeléket habarással? (Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan csinálja)

Figyelt kérdés
2017. jún. 3. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
A sárgaborsó főzelékbe nem kell se habarás, se rántás. Úgy tapétaragasztó lesz belőle, nem főzelék.
2017. jún. 3. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
A fehér hab mi? (Amikor főzöm csak úgy jön fel? Le szoktam szedni)
2017. jún. 3. 19:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Viszont a babfőzeléket lehet habarással, ugye?
2017. jún. 3. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
16%
Nem.
2017. jún. 3. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor, mihez kell a habarás, mivel szoktak főzelékekbe. (Lencsefőzelék receptet már olvastam habarással, legalábbis tejfőlt raktak bele a főzelékbe)
2017. jún. 3. 19:33
 6/9 A kérdező kommentje:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__7..

Ő rak bele habarást, akkor rosszul csinálja?

2017. jún. 3. 19:38
 7/9 anonim ***** válasza:
A sárgaborsóról a keletkezett kemény habot folyamatosan le kell szedni, és amikor már nem habzik, akkor kell beízesíteni fűszerekkel. Habarni nem szokták, de van, aki egy vékony rántást tesz bele.Ha teljesen puha, de még kissé darabos úgy is jó, de botmixerrel lehet simítani is rajta. Ízlés, szokás kérdése.
2017. jún. 3. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem csinálja rosszul. A zöldbabfőzeléket lehet habarással is sűríteni.

A habarás lehet simán tejfölös, lehet lisztes-tejfölös, lehet lisztes-tejes, lehet lisztes-vizes is, kinek kinek mi a megfelelő.A lényeg, hogy valóban csomómentes legyen, és egy kis hőkiegyenlítéssel vigyük bele a főzelékbe. Ez azt jelenti, hogy a csomómentes habarékba egy kis merőkanálnyi főzőlevet is elkeverünk, így nem fog összeugrani, amikor belekerül a főzelékbe.

2017. jún. 3. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
92%

Borsó minőségétől is függ, attól is, hogy mennyi vízzel főződ fel.


Bármilyen főzelékbe tehetsz habarást, ha úgy találod, hogy túl híg lenne nélküle.


Nem szeretem a főzeléket, csak páromnak szoktam készíteni és még soha nem panaszkodott, sőt nagyon szereti. (Ha rossz valami, azt keményen megmondja, szóval hiszek neki, hogy finom)

A habarást úgy készítem, hogy mikor már majdnem megfőtt amit épp készítek, már tényleg csak pár perc a biztonság kedvéért akkor külön, nagy lábasban kicsi olajon "pirítok" egy kis lisztet. Ehhez adok egy pohár tejfölt, elkeverem csomómentesre. A készülő étel levéből fokozatosan kanalazok bele, hogy felvegye a hőt 4-5 evőkanálnyi lé elkeverése után hozzá öntöm az egészet és jól elkeverem. Szóval én a rántáshoz adom az ételt, nem az ételhez a rántást. Mindig kellemesen krémes állagú a főzelékem, nem csomós, nem túl kemény, nem túl híg.

2017. jún. 3. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!