Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért száraz a palacsintatészt...

Miért száraz a palacsintatésztám? (lentebb)

Figyelt kérdés

Régebben sikerült valami miatt másabb állagú palacsintát sütnöm, mostanában viszont valahogy mindig egy szárazkás, nagyon picit "gumis" beütése van a tésztának. Nem nagyon, és teljesen ehető, de akkor sem az az igazi. E recept alapján csinálom:

-1 banán

-75 gramm zabpehelyliszt

-25 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

-1 tojás + 1 tojásfehérje

-30-40 gramm natúr joghurt

-1 csomag sütőpor


(Amerikai palacsinta)



2017. aug. 7. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Téged átvertek, ennek semmi köze nincs a palacsintához.
2017. aug. 7. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Segítenél légy szíves, hogyan lehetne köze a palacsintához?
2017. aug. 7. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A klasszik amerikai palacsintában tej, zsiradék(vaj) és fehér liszt van, ez a recept eléggé elmozog attól. Száraz azért mert zabpehelyliszt és tk liszt van benne, száraz azért mert kispórol belőle egy sárgáját(abban is zsiradék van), és száraz mert nincs benne tej. Nem csináltál semmit rosszul valószínűleg, ez egy ilyen recept, az egészségesebb hozzávalók miatt az ízben komprumisszumot kell kötni. A ch csökkentett tészta/pizza sem olyan mint az igazi, ahogy a cukormentes csokitorta meg a tofuburger sem.
2017. aug. 7. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

én ezt szoktam sütni:

[link]

2017. aug. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A plusz tojássárgájától lesz lágy a tészta!
2017. aug. 7. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A + 1 tojásfehérje helyett + 1 tojássárgáját tennék hozzá

+ 1 mokkáskanál sütőport , vagy szódabikarbónát, + egy kevés olvasztott vajat vagy semleges ízű olajat.

2017. aug. 7. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Az olívaolaj hogy bírja ezt a nagyságú hőt?
2017. aug. 7. 18:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Olivát szerintem semmiképp ne használj, semmi értelme. Semmivel nem diétásabb mintha napraforgóolajat vagy vajat tennél bele(a zsírok kalóriatartalma kb megegyezik), az olivát nem nagyon szabad hevíteni, ráadásul rossz íze lesz, az oliva olajat nem használjuk édességhez. Akkor már inkább kókuszzsírt haználj ha a napraforgótól és a vajtól ódzkodsz. Az semlegesebb ízű, jobban íllik édességhez.
2017. aug. 7. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!