Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Recept hozzávalók?

Recept hozzávalók?

Figyelt kérdés
Mindegy milyen sorrendben csinálom? mert az van irva a receptbe, hogy a felvert tojásfehérje habhoz adjam egyesével a tojássárgáját, aztán a lisztet, cukrot, majd az olvasztott margarint. de nem tudom ugy elkeverni a tojasfeherjeben a sargajat pl, hogy az ne torjon meg, ez pedig fontos. szoval arra gondoltam hogy a tojássargáját összekevetem a többi hozzávalóval, aztán ezt keverem ossze a feherje habbal. igy is jo?

2018. febr. 12. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

NEm, úgy nem jó.


A tojáshabba bele lehet keverni a tojás sárgáját (föleg, hogy az elötte "illik" a cukor egy részével símára keverni elötte), ha lassan, óvatosan kevered, nem törik össze a hab.

2018. febr. 12. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

azt akkor fakanállal keverjem bele?:) a tojássárgáját!

És a cukrot akkor a tojásfehérjével egyutt verjem habba?

2018. febr. 12. 12:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Csak mert utábanéztem neten, mindenhol máshogy írják. Valahol azt, hogy egyesével kell a habhoz hozzáadni mindent, máshol pedig hogy keverjem ki a tojássárgáját a lisztel cukorral stb, és ezt össze a habbak :/
2018. febr. 12. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:

A kérdezö tojásHABBA kell, hoyg tegye a tojás sárgáját, olvasd már el a kérdését! Szó sincs arról, hogy a tojás fehérjébe teszi felverés elött.

De mellékesen a legtöbb kevert tésztához az egész tojást keverik ki vajjal, cukorral habosra és utána kerül bele a liszt.


És valamennyire értek a sütéshez is, mert több mint 30 éve sütök rendszeresen.

2018. febr. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

19:22-es: ugyan nem az egyes vagyok, de nem ártana, ha tudnál odafigyelve, értelmezve olvasni:


"a felvert tojásfehérje habhoz adjam egyesével a tojássárgáját"


Tehát tojáshabról - és nem tojásfehérjéröl - van szó és abba kellene keverni a tojássárgákat.


Kérdezö: ha a tojássárgát összekevered a liszttel, akkor egy kemény masszát kapsz, amit soha nem fogsz tudni összevegyíteni a habbal, mert tényleg összetörik!

2018. febr. 12. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

Így készül a vajas piskóta:


1. A vajat a cukorral habosra keverjük.

2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.)

3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.

4. Előkészített, tetszés szerinti formába simítjuk a habos tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!


Így készül az angol piskóta:


Egyszerű verzió elkészítése: konyhai kézi mixerrel mindent egyszerre elkeverünk (akkor jó, amikor a tészta könnyen lepotyog egy fakanálról), majd a hagyományos módszer alapján kisütjük. 5 percig hűlni hagyjuk, rácsra kifordítjuk.


Puhább verzió elkészítése: mixerben a cukrot a puha vajjal fehér krémmé verjük (kb 5 perc), majd egyenként hozzáadjuk egy csészében kissé felvert tojásokat (mint a majonéz készítésénél) majd végül kézzel, folyamatosan hozzászórjuk a lisztet, és lassan elkeverjük (spatulával vagy mixerrel alacsony fokozatra állítva). Ha a tészta lassan leesik a spatuláról, akkor jó az állaga. 180 fokon 25 percig sütjük. Ez a verzió magasabb és lazább állagú lesz.


Így készül a Francia piskóta


Génoise


18 dkg olvasztott vaj

6 db tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

15 dkg kristálycukor

17 dkg liszt


Elkészítés:


1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük, a papírt is megkenjük vajjal.


2. Tálba szitáljuk a lisztet. Tűzálló tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral.


3. A tálat gyöngyözve forró víz fölé helyezzük - úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Folytatjuk a keverést, amíg a krém felmelegszik.


4. A tűzről levéve robotgéppel habosra, sűrűre keverjük, amíg a mennyisége két-háromszorosára nem nő. A krémbe hablapáttal belekeverjük a lisztet.


5. A tészta felét kivesszük, áttesszük egy másik tálba és belekeverjük az olvasztott, de langyosra hűtött vajat. Visszatesszük a tálba és jól összekeverjük.


6. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, amíg a tészta széle el nem válik a formától, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.


Mint látható mindegyik piskóta máshogy készül. Kedves kérdező az a legjobb, ha betartom a receptedben leírtakat.

A sütés olyan mint a kémia. Mindent pontosan be kell tartani, különben nem sikerül a sütemény.

Egy dolog van ami minden piskótára igaz.

Sütés közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben a piskóta összeesik.

2018. febr. 13. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!