Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam? (cordon bleu...

Hogy csináljam? (cordon bleu és pirított rizs)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap meglepném a barátnőmet egy kis vacsival. A Cordon bleu nagyjából nem okoz gondot, csak arra lennék kíváncsi, hogy miben kéne sütni, vajban vagy margarinban? Ha vajban, akkor mennyit és milyen fajtából?


A pirított rizst hogy lenne jó csinálni? Olyasmit szeretnék, mint ami a PadThai-ban van zöldséges pirított rizs. Először meg kéne csinálni a rizst készre és utána forró serpenyőben pirítani és hozzáadni a zöldségeket? Milyen szószt, öntete, fűszert vagy nem tudom mit tegyek bele, hogy olyan legyen, mint a PadThai rizs?


Előre is köszönöm a segítséget! :)



2018. febr. 13. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
12%

A Cordon bleu-t vajban kellene kisütni, de tisztítottban - azaz a vajat ki kell nagyon óvatosan sütni, hogy ne maradjon benne víz + fehérje - mert a teavaj/márkázott vaj csak leég.

Esetleg jó minöségü olajban is sütheted, de semmi esetre se olivaolajban, mert az íze nem passzol.


A margarin nem való étkezésre, mert csak hulladák, de ettöl eltekintve az íze is pocsék lesz.


A pirított rizshez tényleg elöször meg kell fözni a rizst, kihüteni. Utána vokban megpirítani, félretenni, megpirítani a zöldségeket, és amikor j´k (kb 10 perc, nem több), akkor tenni vissza a rizst.


A füszerezésre keress a neten recepteket.


De a Cordon blue meg a pirított rizs nem illik egy menübe. Ehhez inkább rizibizi vagy egyéb zöldséges rizs illik, vagy síma párolt rizs plusz vegyes párolt zöldségek, meg esetleg tartármártás.

2018. febr. 14. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

A Cordon bleu-höz a krumplipüré az igazi és Floriol olajban kellene kisütni, vagy jó minőségű sütésálló olívában.

A vajban sütés gyakorlatot igényel, ezt nem ajánlanám.

2018. febr. 14. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a jó tippeket!
2018. febr. 14. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
24%

A cordon bleut EREDETILEg vajon sütik :), te ezt kezdőként felejtsd el :)


Mellé inkább krumplipüré passzol, mi sült krumplival esszük, mert a páromnak az az etalon kaja :D


És NE keverd! Vagy csinálj Cordont - NEM trappistával -, vagy PadThai-t, a kettő együtt nem lehet jó :)

2018. febr. 14. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
48%

A pad thaiban meg 1 azaz egyetlen egy szem rizs nincs. Az egy tésztaétel ugyanis. :)

Ausztriában fritírozzuk a cordon bleut, majd amikor majdnem kész, serpenyőben még vajban 1-1 percet sütjük mindkét oldalát.

Rántott húsokhoz pedig NEM HASZNÁLUNK olívaolajat! SOHA!

2018. okt. 25. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!