Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítetek el egy...

Ti hogyan készítetek el egy hagyományos húslevest?

Figyelt kérdés

2018. jún. 8. 15:05
 1/8 Mansour ***** válasza:
91%
A húst, vagy még inkább húsos csontot, hideg vízben felteszem a tűzre, kis lángon melegedni. Ha felforr teszek bele egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát egészben. Ilyenkor, ha nagyon habzik, leszedem a habot. Utána borsot, gyömbért, sót (esetleg köménymagot, babérlevelet, szerecsendió-virágot). Kb. egy óra múlva hozzáteszem a zöldségeket (répa, gyökér, zeller, karalábé és/vagy kelkáposzta), ezekkel még kb. 40-50 percet főzöm. Nyáron mehet bele egy kis paradicsom és zöldpaprika is. Természetesen végig fedő nélkül, lassú tűzön, csak gyöngyözve forralom. Külön főtt csík- vagy csigatésztával tálalom.
2018. jún. 8. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Az elsö nagyon jól leírta a lényeget (és nagyon helyesen kihagyta a leveskockát meg egyéb borzalmakat!)


Amit nem említett kifejezetten, hogy nem színhús (karaj, csirkemell, stb) kell a jó leveshez, hanem a börös, csontos, inasabb részek (is), pl egész csirke (még inkább tyúk vagy kakas) vagy far-hát, nyak (meg mellé lehet comb, ha azt szeretitek enni), vagy disznó esetében húsos csontok (tarja-karaj csontja némi hússal), marha esetében szegy vagy esetleg lábszár, mert ezektöl lesz ízes a leves. Ha többféle hús/csont van kéznél, akkor még jobb lesz az eredmény.

A nem tetszö húsokat tálalás elött ki lehet belöle selejtezni, de belefeözni igencsak javasolt.


A zöldségek esetében az egyéni ízlés sokat számít, ami fontos bele, az a vöröshagyma, kevés fokhagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, a többi tetszés szerint variálható.


HA szeretitek, a húsokat meg zöldsegeket külön tálon lehet feladni az asztalra, jobb, mintha bennehagyod a lében, egyrészt nehezebb szedni belöle, másrészt meg nehezebb azt a részt kiszedni, amit éppen akarna valaki belöle.


A tésztát minden esetben külön érdemes kifözni (akár sózott vízben, akár kevés leves levében), mert ha belefözöd, akkor nagyon hamar megromlik, másrészt meg nem lesz szép tiszta, átlátszó a leve.

2018. jún. 8. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

- felteszem főni a húst, meg a fehérrépát, karalábét, zellert

- mikor felforrt leszedem a habját

- hozzáadom a fej vöröhagymát, 4-5 gerezd fokit (imádom), répát, petrezselyemszárat, meg teatojásban borsot

- lassú tűzön készre főzöm

- utólag még sózom, ha kell

2018. jún. 8. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

Mondjuk én csak csirkéből főzöm, mert a párom úgyis csak a levét meg répát szereti belőle, én meg a többi húst annyira nem :D


Néha libanyak, meg elvétve csontleves.

2018. jún. 8. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Mansour ***** válasza:
71%

"Amit nem említett kifejezetten, hogy nem színhús (karaj, csirkemell, stb) kell a jó leveshez"

Ja, ezt olyan egyértelműnek gondoltam, hogy eszembe sem jutott említeni :)


"és nagyon helyesen kihagyta a leveskockát meg egyéb borzalmakat"

Nyilván, a rendes húslevesnél hanyagoljuk ezeket, de a rendes húslevest megfőzni kb. 3 órás folyamat. Hétköznap, ha nincs ennyi idő, akkor azért jól jöhet a kocka és egyéb borzalom :) Módjával, mert tényleg nem egészséges, de azért nem is olyan mérgező, hogy egyáltalán ne használjuk. Inkább egy kockából készült, de természetes anyagotat is tartalmazó leves, mint valami abszolút műkaja, vagy éppen valami sós-cukros-zsíros nasi üdítővel!

2018. jún. 8. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A második vagyok és tudom, hogy neked egyértelmü volt, amit írtam, csak rengetegszer adok olyanoknak segítséget, akiknek még a legalapvetöbb fogalmai is hiányoznak, ezért megszoktam, hogy minden apróságot megemlítek. SZóval nem téged akartalak kritizálni, hanem az esetleges problémákat elöre redukálni.
2018. jún. 8. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy készítem, ahogy leírtátok. Anyósom csinálja azt, hogy húst odateszi főni, és amikor kihabozta magát a hús, az első főzőlevet teljesen leönti (a kutya szokta megkapni) és még egyszer odateszi főni tiszta vízben. Azért csinálja elmondása szerint, mert így tiszta lesz a húsleves. :/
2018. jún. 8. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Mansour ***** válasza:
100%

# 6:

Semmi gond, nem is vettem kritikának! :)

2018. jún. 10. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!