Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti ettetek már finom csirkemel...

Ti ettetek már finom csirkemellet?

Figyelt kérdés
Hali, amikor csirkét eszek állandóan ízetlen, tényleg semmi íze, nyilván pácolom, füszerezem, a külső része oké, de a belseje kb semmi, víz íze van a belsejének, van amikor 2 napig pácolom, de semmi...még soha nem ettem finom csirkemellet,ti?ha igen,hogy készült?(most nem budás,panírozott csirkéről van szó,mert az ok)
2018. aug. 26. 07:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
21%
Finomat még nem. Ízetlen, száraz, drágább is, mint disznóhús,ezért nem is veszek soha csirkemellet.
2018. aug. 26. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
92%

LEhet finom, csak a legtöbben nem tudják elkészíteni.

Ha a csirkemellett KÉT napig pácolod, akkor ne csodálkozz, az nem erre való. A csirkemell frissen és rövid ideig való sütésre alkalmas, akkor omlós, és ízes lesz.


A csirkemellet vagy keresztben kb 1-1,5 cm-es csíkokra vágd, vagy hosszában két (esetleg három) szeletre. Kiverni tilos!

Egy serpenyöben felforrósítasz valamilyen zsiradékot (lehetöleg semleges ízüt, olivaolaj vagy hasonló nem jó), és a nagyon forró olajba egyszerre kevés darabot téve gyorsan megsütöd elöször az egyik, majd a másik oldalát, addig süsd, amíg kezd szint kapni, ne legyen sötét. (ez maximum 5-10 perc, tovább nem szabad sütni!)

Egyszerre nem szabad sokat tenni a serpenyöbe, mert lehüti az olajat és levet enged a hús, ha csak kevés darab van benne, akkor nem fözödik, hanem sül.

Ha elkészült, akkor sózod, füszerezed és fogyasztod. Így garantáltan nem lesz íztelen, száraz, rágós, fojtós, hanem olmós, szaftos.

2018. aug. 26. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 A kérdező kommentje:
De épp ez az a belseje kb semmilyen ízű..:/
2018. aug. 26. 07:58
 4/24 anonim válasza:
90%

Én tejszínes-fügés mártásban csinálo

sokszor, egyáltalán nem íztelen.


Húst felcsíkozom, kevés olajon megpirítom (sózom,borsozom). Ha megpirult kiöntöm egy tányérra, mand ugyanabban a serpenyőben elkezdem pirítani az előzőleg forró vízben ázott aszalt fügét 4-5 kanál mézzel. Erre mehet rá a tejszín, majd izlés szerint kakukkfű.

Ha jön a család látogatóba,mindig ezt kérik, általában rizs a köret. :)

2018. aug. 26. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
71%
#2 sütés után sózod?? úgy kell?
2018. aug. 26. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
45%
Hazai, kukoricás csirke. Negyed akkora a melle meg a combja, de ami egész nap a kertben kapirgál, annak még a színe is más. Csak hát ilyet nem lehet kapni.
2018. aug. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem szereted, ne edd.
2018. aug. 26. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
82%

Igen. Az egész család azt szereti a legjobban.

Nagyon finom, szaftos, puha.

Fogadd meg a fenti tanácsokat, neked is olyan lesz.

De ha nem szereted ne edd.

Részemről a sertésnek büdös disznóólszaga van. Utálom.

2018. aug. 26. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Nálunk nem is nagyon fogy más hús. Mondjuk én tudok főzni.
2018. aug. 26. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
19%
Tényleg ízetlen, csak bundázva elfogadható. Sajnos lassan már a többi hús is ilyen, már nem tudom, mit vegyek. Mi elég erősen fűszerezünk, de semmi nem használ. Az állatok táplálása, a gyorshízlalás lehet az oka. A tojások is rosszak.
2018. aug. 26. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!