Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sültkrumplit oliva olajban...

Ha sültkrumplit oliva olajban sütöm meg, nem lesz annyira hízlaló?

Figyelt kérdés
2018. szept. 16. 09:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Elég drága mulatság lesz ha olíva olajban sütöd meg. Tedd a megmosott leszáritott feldarabolt burgonyát egy nagyobb tálba locsold meg fűszeres olajjal. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és sütőbe süsd meg. Félidőbe forgasd meg.
2018. szept. 16. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Hűha, vannak itt hiányosságok..


1. Olivaolajat nem hevítünk olyan forróra hogy süssünk benne, keserű lesz.

2. A zsírok energiatartalma nagyjából egységes, mindegy hogy napraforgó, oliva, disznózsír vagy kókuszzsír az. Az olivaolajnak vannak pozitív élettani hatásai, de ha abban tocsogó ételt eszel az ugyan olyan energiagazdag lesz mint egy zsírban tocsogó

2018. szept. 16. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
21%

2

Hűha, vannak itt hiányosságok.

De, hevítünk olívaolajat és nem lesz keserű.

2018. szept. 16. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
49%
#2-es ez egy butaság. Mindig olíva olajban sütök és soha nem lesz keserű. Nem tudom honnan vetted ezt.
2018. szept. 16. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

1)

Olívaolajban is van sütésálló és van csak salátaolaj.

[link]

2)

Gyakorlatilag a krumpli önmagában hizlaló, az elkészítés módja (bármilyen zsiradék) csak még pluszban rátesz.

2018. szept. 16. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A napraforgó és az olivaolaj hasonló energiatartalmú. Szóval felesleges azon agyalni melyikben van kevesebb energia. Az olivaolaj hátránya, hogy forrón minden pozitív hatását elveszti. Ezért szokták inkább salátákhoz használni.
2018. szept. 16. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Süsd meg tepsiben, sütőben, vagy vegyél egy AirFryert
2018. szept. 16. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
32%

"Gyakorlatilag a krumpli önmagában hizlaló, az elkészítés módja (bármilyen zsiradék) csak még pluszban rátesz."


EZ mnegint tévedés. a krumpli önmagában NEM hízlaló, a fött krumpli pl. kifejezetten kevés kalóriát tartalmaz, amitöl "hízlaló " lesz, az a felszívorr zsiradék.


MEllesleg olyan sincs, hoyg hízlaló étel, ha túllépi valaki napi kalóriakeretét, akkor hízik, ha alatta marad, akkor meg fogy!

2018. szept. 16. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
63%

75

Akkor árnyalom, hogy értsd te is: a krumpli hízlaló, MERT gyorsan felszívódó szénhidrát, mert azonnali inzulinlöketet okoz és rovidebb ideig telít, mint bármi más, lassan felszívódó ételből az azonos mennyiség.


Mivel nem tartja kiegyensúlyozottan az inzulinszintet, elindítja a zsír azonnali beépülését.


Ezért hízlal.

2018. szept. 16. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9

5-ös vagyok és köszönöm 9-es a pontos megfogalmazást!

Inzulinnal kezelt cukorbetegként, maximum 15 dkg. krumpli van engedélyezve főétkezésre (ez kb. egy fél krumpli) de akkor már semmi egyebet nem szabad ennem, max 1 főtt tojást, vagy 1 szelet sovány húst.

2018. szept. 16. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!