Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell szakszerűen...

Hogyan kell szakszerűen előkészíteni az élő tarisznyarákot?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy ahogy a homárt? Azaz forró vízbe beletenni, amikor még él? Ha igen, hány perc a minimum ajánlott idő?



Mielőtt még betámadnak a lelkes "állatvédők".

Igazából én is ellene vagyok annak, hogy szenvedést okozzak bármilyen állatnak. De ugyanakkor hihetetlenül rajongok a minél jobb ételekért. És úgy tudom, a homárnál és a tarisznyaráknál is olyan ártalmas baktériumok vannak jelen, amelyek természetüknél fogva megtalálhatók az adott állatokban. Miután az állat meghalt, ezek a baktériumok gyorsan megsokasodnak (másodpercek alatt), és olyan toxinokat bocsátanak ki, amelyeket a főzés sem pusztít el. Ezért minimálisra csökkenthető az ételmérgezés esélye a homár vagy a tarisznyarák azonnali főzésével.

Másrészről az állat húsának az állaga és íze azonnal megváltozik az állat halálával, ha az főzés előtt következik be.


A szakirodalom azt mondja, hogy ezek az állatok nem rendelkeznek kifejlett központi idegrendszerrel, ezért fájdalmat sem éreznek. De ha mégis, állítólag az érzékelésüket tompítja, ha az állatokat előzőleg 156 percre egy kupac jégbe helyezik, még élő mivoltukban.


2018. szept. 28. 15:09
 1/3 A kérdező kommentje:
* Bocsánat félregépeltem! NEM 156 HANEM 15 PERC!
2018. szept. 28. 15:11
 2/3 anonim ***** válasza:
54%
Másodpercek alatt a seggem. Régen is csak azért élve főzték szerencsétlent, mert tényleg hamar elkezd rohadni, és nem voltak olyan technikák, mint manapság, de azért nem másodpercek alatt, ezt mégis honnan vetted? Ráadásul ma már mindent megkapsz fagyasztott állapotban, teljesen fogyasztásra alkalmasan. Barbárság elevenen megfőzni.
2018. szept. 29. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Hagyjuk, többre megyek a szakirodalommal meg néhány tutorial videóval a youtube-ról. Vegyük úgy inkább, hogy nem kérdeztem semmit, úgy sincs értelme ide kérdést kitenni mert normális, kulturált érdemi választ soha nem fog kapni (csak ilyen proli szintűt).
2018. szept. 30. 15:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!