Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnátok nekem bevált borsóföze...

Irnátok nekem bevált borsófözelék receptet? Tejföllel habarnám be mert az van itthon.

Figyelt kérdés
Most csinálnánk életemben elöször,és a neten 100féle recept van de a 100-at 101 féleképpen irták le és nem tudok dönteni.:S
2010. jún. 24. 06:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Én mindig így szoktam,és a végén keverem hozzá a tejfölt:

Egy közepes lábosba önts egy kevés olajat, tedd oda melegedni, és öntsd bele a zöldborsót. (Friss borsóból sokkal finomabb, de fagyasztottból is jó.) Fedd le, és néha megkeverve forrósítsd fel. Csak ekkor add hozzá az 5 fakanál lisztet. Jó sokáig kevergesd, ne hagyd, hogy leragadjon! Ha már jól átforrósodott a liszt, és pirult is egy kicsit, add hozzá a fél fakanálnyi pirospaprikát. Ezzel is keverd el, és öntsd fel kb. 2 dl hideg vízzel. Ezzel alaposan keverd el, ne maradjanak lisztcsomók. Apránként - mindig simára kavarva - önts hozzá még kb. fél liter vizet. Adj hozzá egy fakanál ételízesítőt, keverd el. Kóstold meg, és ha még kívánkozik bele, akkor jöhet a fél fakanál só. A borsó közben már megpuhult, de főzd még vagy 5 percig, hogy elmenjen a liszt íze. Közben mosd meg és vágd apróra a petrezselyemzöldet, aztán kapard a borsófőzelékhez. És persze keverd el.

2010. jún. 24. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Felteszem vízben a borsót. Sót,bazsalikomot, egy kiskanálnyi cukrot teszek bele,hogy elvegye a "vad" ízt.Ha megfőtt a borsó,akkor zsírban rántást készítek és berántom (paprika nélkül). A tejfölt a kész főzelékbe keverem.

De szoktam úgy is,hogy csak behabarom. Vagy házi tejfölt,vagy főzőtejszínt használok,mert az nem csomósodik össze,mint a tejfölök.

Még egy tanács,minden főzeléknél: ha véleteln kevés a rántás,és híg a főzelék,akkor még habarással sűrítem be a kivánt állagra.

2010. jún. 24. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha mirelit:

1. Olajon(Kicsit lepje el a hagymát, mivel majd a rántáshoz kell olaj is legyen) piritok hagymát, 1nagyob, 2 kisebb.

2. Mikor megpirult adok hozzá pirospaprikát(Legyen jó szine, éppen csak annyit)

3. Teszek 2 evőkanál lisztet(vagyis az olajtól függ, hogy mennyi lisztet teszek, mivel ha nem tudom elkeverni a lisztet az olajban akkor teszek még olajat, hogy jól tudjam elkeverni)

4. Kavarom és egy kicsit hagyom, hogy a liszt "süljön". max 2-3 perc

5. Beleteszem a borsót, majd hideg vizzel feltöltöm, és gyors mozdulatokkal, elkavarom a lisztet. Sűrűsödik közben, és hogy ne legyen csomós gyorsan kell kavarni. Ha túl besűrűsödik akkor tegyél még vizet.

6. Megfőzőm a borsót.


Vagy a másik, simán hagymát piritok, beleteszema borsót, feltöltöm vizzel, majd mikor megfőtt a borsó, 2 kanál lisztet egy tálba elkavarok tejföllel, vagy vizzel.Leveszema gázról és beletöltöm folyamatos kavarás mellett. Majd vissza kapcsolom a gázat még 3-4 percre, hogy sűrűsödjön be.


Persze, só, borsó+ fokhagyma is mehet bele.

2010. jún. 24. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Én régebben nem szerettem a borsó főzeléket, csak múltkor nem volt otthon más, ezért megcsináltam úgy, mint ahogy a zöldbabot szoktam (mondjuk én azt sem a nagykönyv szerint csinálom), és így nagyon ízlett.


Edény aljába olajat öntöttem, apróra vágott hagymát pirítottam rajta. Amikor üvegesre pirult, pirospaprikát szórtam rá, majd gyorsan, mielőtt megégne, rátettem a borsót és annyi vizet, hogy ellepje. Ezek után puhára főztem a borsót, majd tejföllel behabartam, plusz sóztam, borsoztam.

Na így nagyon ízlett :)

2010. jún. 24. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a lehető legegyszerübben csinálom a zöldborsó főzeléket. Megfőzöm a zöldborsót. Teszek bele sót, kicsi cukrot esetleg apróra vágott petrezselymet. Ha megfőtt nem tejföllel, hanem tejjel habarom be.
2010. jún. 24. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én se tejföllel csinálom, mert az savanyú. Tejjel habarom .be, és nekem a lelke a rengeteg apróra vágott patrezselyem. Neki sem állok, ha nincs otthon.
2010. jún. 24. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
én úgy szoktam, hogy vajon megpárolom a mirelit borsót, közben csinálok egy fokhagymás rántást sok tejjel, és rá a borsóra. isteni. szerintem felesleges bele a tejföl:)
2010. jún. 25. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!