Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, ha sós a kocsonyalé?

Mit tegyek, ha sós a kocsonyalé?

Figyelt kérdés
Még fől, de már majdnem készen van. Víz már nem fér bele, teli van a nagy fazék. Ötleteket kérek, mivel enyhítsem a nagyon sós ízt, így még fővés közben?

2018. dec. 20. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
A kocsonya hidegen akkor ízlik nekem, ha forrón szinte tűrhetetlenül sós volt. Szedjél ki valami kis tálba, tedd hidegre, és ha teljesen kihűlt, akkor kóstold meg! Közben a kocsonyád nyugodtan fődögélhet, semmi baja nem lesz.
2018. dec. 20. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
22%

Krumpli magába szívja a sót. Rakj bele 2-3 krumplit félbe/negyedbe vágva.


Legközelebb hagyd ki a sót. Utólag is elég sózni.

2018. dec. 20. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
12%
Ps. A só a dermedést is gátolja. Mi ezért nem sózzuk.
2018. dec. 20. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
30%
A mamám mindig azt mondta hogy tojásfehérjét kell belerakni, amikor a fehérje kocsonyás lesz vedd ki.
2018. dec. 20. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

A levéböl tegyél egy lapos tányérra és úgy a hütöbe, mert higeden sokkal kevésbé érzödik a sós íz. Fél óra alatt lehül annyira, hogy tesztelni tudod.


Krumplit semmi esetre se tégy bele, mert nagyon kiérzödik és sokkal rosszabb lesz, mintha kicsit sósabb a kelleténél.


Az utólag sózás vagy sótlanul fözés meg hülyeség, mivel akkor vagy teljesen íztelen lesz, vagy csak a levének lesz valamennyi íze. És a só még véletlen sem gátolja a megdermedést, ezt nem tudom, honnan szeded, de jobb, ha elfelejted!

2018. dec. 20. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

2-es kifejtenéd ezt bővebben?

Ha ti só nélkül főzitek, akkor mikor sózzátok?

Ha mielőtt szétporciózod a tányérokra, előtte megsózod, akkor ugyanúgy "gátolja a dermedést", tehát adtál a szarnak egy pofont, csak ízetlen marad a hús.

Ha megvárod a dermedést, akkor meg a kész, dermedt kocsonyát sózzátok meg a tetején?

Tényleg mondd el, mert el sem tudom képzelni ezt a figurát!

Egyébként kevertek valamit alaposan!

A sós víz valóban nem fagy meg, de a kocsonya sem fagy meg, hanem csak dermed, a bőrből, csontokból kifőlő zselésítő anyagtól, aminek köze nincs a fagyáshoz.

Nekem még a húslevesem is bekocsonyásodik másnapra.

2018. dec. 20. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

#4

Tojásfehérjét tényleg szoktak a húslevesbe és a kocsonyába tenni, de nem a só miatt, hanem "deríteni" azaz a levét tisztítani.

Kérdező!

Ha a próbadermedés után is sósnak érzed, akkor szűrd le és úgy önts hozzá kevés vizet. De utána kell még összefőzni legalább egy negyedórát.

2018. dec. 20. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!