Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a tojásos...

Ki hogyan készíti a tojásos tésztát? Tudom, egy egyszerű kaja, de minden hol úgy olvasom, főtt tésztára a tojás ás megsütni. Én eddig mindig külön sütöttem a tojást. Burgonyatörő és úgy keverem a tésztához.

Figyelt kérdés
2019. máj. 4. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

A kifőtt nokedlit átmerem szűrővel a már oda készített lábosba, amibe tettem egy kis olajat. A felvert tojás is már előre oda van készítve. Alágyújtok a lábosnak, és csorgatom rá a tojást, közben folyamatosan kavarom. Ha már nem "taknyos", és szépen elkeveredett kész is van. Így finom ha együtt sütöd át, így vonja be szépen a nokit a tojás.

Szerintem ez a hagyományos módja, nem is hallottam még ilyenről, hogy utólag hozzá keverni.

2019. máj. 4. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem így kell!:)

A tésztát beleszedni zsiradékba (én mondjuk bacon-t pirítok alá, mert a család így szereti, de anélkül is tökéletes), jól átforrósítani és ráönteni a felvert tojásokat.

Finoman kavargatod és amikor látod a "rántotta" darabkákat a nokedlin, akkor jó. Ne szárítsd ki nagyon!

2019. máj. 4. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

A "Hát nem így kell!:)" a Kérdezőnek szól, nem az 1-nek.

(A félreértések elkerülése végett!)

2019. máj. 4. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom receptje nekem jobban ízlik: a tojásokat elkeveri tejföllel meg 1-2 ek olajjal, a megfött, még forró tésztára önti és kevergetve megsüti. A tojás-tejföl keverék finom, krémes bevonatot ad, és nem külön van a tészta meg külön a tojás.
2019. máj. 4. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Tojásos tésztát kérdezett, nem tojasos nokedlit...

Hozza keverni szoktam. Forró tésztára a nyers tojás, gyorsan össze kever, friss kapor bele és kicsit megpirít. Nekünk ez a verzió jött be a legjobban.

Tojásos nokedlinel is igy szoktam, csak akkor a nokedlit előbb átforgatom vajon, utána megy rá a tojás és nincs benne kapor.

Barátnőm anyukája készített úgy, ahogy te.

2019. máj. 4. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

#1. voltam. Nem értettem félre, és van hogy én is szalonna zsírra teszem, sőt tovább megyek, van hogy pirított szalonnakockákkal is elkeverem. :-)

Azért írtam nokedlit, mert feltételeztem hogy arra gondol a kérdező, ami végül is tészta. Van ahol galuskának hívják, de van akinek manapság fogalma sincs hogy hívják, és lehet félkészen is kapni áruházban hasonlót. (Én maradok a hagyományosnál.)

Maradék rizsből is szoktak olyant készíteni, hogy ráütik a tojást.

2019. máj. 4. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Én is úgy tanultam: a leszűrt tésztát először egy kicsi olajon átforgatom, hogy a rajta levő víz esüljön. Akkor vagy előre felvert tojást vagy újabban már oda ütöm fel és gyors kavarás mellett láng fölött rásütöm a tésztára a tojást. Közben egy pici sóval is meghintem.

Akár tészta, akár nokedli, vagy salátával, vagy a tányér szélét körberakva ecetes uborka karikákkal.... nyami!

2019. máj. 4. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Részemről még egy szavazat a zsíron/olajon átforrósítom a nokedlit/tésztát és arra megy a nyers tojás, azon sütöm meg. És nálunk is pirított szalonna jár hozzá, meg fejes saláta.
2019. máj. 4. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

De jóóó, már annyira hiányzott, hogy valaki elmagyarázza, hogy a nokedli nem tészta!

Gondolom az ilyen kérdezi meg itt időnként, hogy hogyan kell vetni a tarhonyát.

2019. máj. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Azért érdekelt, mert annó a nagyim, anyám, rokonok is külön sütötték a tojást a tésztához.

Szeretem és most jött el nálam az ideje, mert a kertben fejesednek a saláták és azzal szeretem nagyon.

A tészta nem lényeg milyen, saját, bolti. Igaz én saját készítésű nokedlival csinálom.

2019. máj. 4. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!