Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs (fehér) párolása, pontosa...

Rizs (fehér) párolása, pontosan hogyan? Részletek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy van, aki úgy készíti a rizskását, hogy a fehér rizst vízben felforralja, majd leveszi a fazekat a tűzhelyről, konyharuhába bebugyolálja az edényt és otthagyja egy ideig.


Így tényleg készre tud párolódni a rizs?


Milyenek legyenek az arányok? Rizs:víz arány? Mennyi ideig kell forrnia és meddig kell állni hagyni?


Nem ilyen módon készítettem eddig, de érdekel.



2019. máj. 12. 11:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
59%

rizskása? az szerintem kicsit más mint a párolt rizs.


az arány attól függ, hogy milyen rizst használok. ma pl. jázminrizst pároltam, 1 bögre rizs, és 1.5-2x-es víz. miután megpuhult, lefedve a tűzhelyen hagyom, így beszívja még azt a minimális vizet ami rajta maradt.

2019. máj. 12. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
68%
Én a rizst megpergetem zsiradékon, 1,5-szeres vízzel felöntöm, sózom, összekeverem, kis lángon, lángelosztón (gázom van) lefedve készre főzöm. Közben nem kevergetem, nem babrálom. Amikor a rizsszemek bedagadtak megkóstolom, ha puha, akkor elzárom, ha nem puha, teszek hozzá kevés vizet, de még mindig nem kavargatom. Semmi bugyolálás, meg egyéb attrakció. Egyszerű mint a pofon és nem száraz mint a kutyaszar, ahogy ez csak a vízben főtt rizsnél tapasztalható.
2019. máj. 12. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg nem lehet 1 millió cikket, videót, miegymást találni a rizsfőzésről a neten, feltétlenül meg kell kérdezni 211 milliomodjára is, biztos ami biztos, hátha azóta megváltozott a dolog.
2019. máj. 12. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
3! Nem a rizsfőzésről kérdeztem általánosságban, hanem konkrétan egy módszerről! Tanulj meg szöveget értelmezni. Ha tudod a választ, akkor írj.
2019. máj. 12. 11:50
 5/16 anonim ***** válasza:
66%
A nagymamám is az általad leirt módszerrel készítette mindig a rizst. Egy rész rizs, két rész víz volt az arany, plusz ő mindig tett bele egy kis fej vöröshagymát, héjastól, egészben, csak megmosva. A riszt kimerte, a fazékba tette, bele tette a hagyma fejet, hozz a öntette a kimert vizet, megsózta, majd így ah egészet felforralta. Amikor felforrt, elzárta a gazt, konyharuhára tette az edényt, a ruhát megcsomózta a tetejen, majd az egészet betekerte egy plédbe. Kb fel-haromnegyed óra alatt lett kész.
2019. máj. 12. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
50%
Mikróhullámú sütőben készítem, jénai tálban, fedővel. A jénai edénybe 1 kanál vajat vagy margarint rakok és felmelegítem majd fél liter megmosott rizst rakok a vajra ,ízlés szerint só illetve teáskanálnyi vegeta vagy húsleves kocka vagy zöldségleves kocka.Öntök rá 1 liter forró vizet és elindítom a mikrót jól felforralom az egészet és ez után rakom rá a fedelét. Még tovább főzöm, de vigyázni kell vele mert kifut a lé egy idő után.Akkor lekapcsolom a mikrót és hagyom bennt állni a forró gőzben jó sokáig. Amikor már csak langyosra kihült kiveszem és ellenőrzöm , hogy puha-e. Ha nem teljesen puha, akkor pici forró vízet öntök hozzá és ismét berakom a mikróba lefedve.Én mindig így készítem a párolt rizst. Család szereti.
2019. máj. 12. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
azt mondja már meg valaki, mi a csudáért lettem lepontozva?... első voltam.
2019. máj. 12. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Azért lett mindenki lepomtozva, mert senki sem a kérdéssé válaszolt.
2019. máj. 12. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
65%

#9

Mivel a Kérdező egy olyan képtelenséget írt le "rizskészítés" címén, hogy nem igen fog erre alanyt találni, aki így kotyvasztja.

Tehát a kérdésre:

"Így tényleg készre tud párolódni a rizs?" - nincs válasz.

Mindenki aki leírta a rizskészítési szokását, ezzel időt pazarolva a kérdésre minimum egy köszönömöt érdemelne.

2019. máj. 12. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
66%

10!


Nem képtelenség. Írtam, hogy nagyanyám igy keszitette. Magam is hasonloan szoktam, csak bugyolálás nélkül. Pl tejberizsre ez tökéletes módszer, mert nem ég le.

2019. máj. 12. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!