Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet jól tejberizst...

Hogyan lehet jól tejberizst készíteni?

Figyelt kérdés
Nekem mindig keményre sikerül, a rizsszemek pedig nem lesznek üvegesek. Valamit mindig elszúrok; szeretnék egy jó és használható receptet kérni.

2019. máj. 24. 09:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Több tejet önts rá, valószínűleg nem fő meg a rizs rendesen.
2019. máj. 24. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
miert kėne hogy üveges legyen..?
2019. máj. 24. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

fėl literhez kell kb 9-10 dkg rizs.

lassú tüzön fedő alatt párolni. de nem elég 10 perc. 25-30 percig legalabb főzni kell hogy megpuhuljon.

2019. máj. 24. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Elő kell főzni a rizst félig vízben, utána jöhet a tej. Én így tanultam anno.
2019. máj. 24. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
soha nem főztem elő és mindig jó lett..
2019. máj. 24. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Pontos adatokat, ha lehet: mennyi víz, mennyi ideig előfőzni a rizst (a "gondolomra" anyám receptje ...)vízben, félig kell-e megfőzni a riszt vagy csak előfőzni; utána mennyi tejet kell hozzá önteni, a vizet le kelle-e róla önteni, vagy csak hozzá a tejet? És végül az egészet mennyi ideig kell főzni.


Sorry. Egyedül maradtam és nem tudok főzni. Köszi.

2019. máj. 24. 11:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elöfözés teljesen értelmetlen dolog.

A rizst kiméred bögrével vagy pohárral (nálunk egy egy emberre 1 dl rizst szoktam venni), picit sózod, teszel rá cukrot és ráöntesz 4-szeres mennyiségü tejet. KEvergetve felforralod és addig fözöd, amíg az összes tejet beszívja. Ha a netán még akkor sem kellöen puha, még egyszer annyi tejet (az én esetemben még 1 dl) adagolhatsz hozzá, mert a rizs minöségétöl, korától függöen nem mindig egyforma.

2019. máj. 24. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. máj. 24. 11:52
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az en receptem naygon egyszeru. Ahány bögre rizs, annak kétszerese plusz egy bogre mennyiségű tej, pici só. Pici langon, llangelosztoval, időnként megkeverve felforralom, teszek hozzá egy kevés cukrot, majd elzárom a gazt és ott hagyom. Kb fel-haromnegyed ora múlva tökéletes puha tejberizsem van
2019. máj. 24. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
38%

Ez nem igazán müködik így: " Ahány bögre rizs, annak kétszerese plusz egy bogre mennyiségű tej"


Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy hány bögre rizzsel indítasz.

Az ugyanis teljesen egyértelmü, hogy egész más arányok jönnek ki 1 bögre rizs (2 +1 bögre tej) és 5 bögre rizs (5 +1 bögre tej) esetén.

2019. máj. 24. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!