Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a 'gyakori szülők' nem ismerik az aranyközéputat?

Figyelt kérdés

Szóval...volt egy ilyen kérdés: www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__33..

Ez volt az én válaszom: Fuhh nem akarok kritizálni, de te is felelős vagy ebben...nem értem amúgy a 'gyakori szülőket'. Unalmamba gyakran fel járok nézelődni, és tapasztalatom szerint az étt lévő szülők nem ismerik az aranyközéputat. Kicsit 'nem normálisnak' tartom az olyan hozzá álást hogy: minek tiltani, úgyis megteszi napközbe. Ez szörnyű... Oké h dúlnak a hormonok, érdekes h van aki ki tudja várni a megfelelő kort. Meg az is oké, h van aki 14 évesen érett..de egy kis erkölcsi érzelme (vagy h mondjam) lehetne... Viszont az is megdöbbent amikor vkinek nem engedik h pl szőrtelenítse magát, vagy rózsaszínre fesse a körmét (ilyet is gyakran olvastam.) én nagyon hálás vagyok anyának, amiért 'aranyközépúttal' nevelt. Én is meg beszélek anyuval bármit, még azt is elmondom neki mostanába hogy ki tetszik (:

Ha magamhoz viszonyítom, ez nagyon durva. Nekem 13 évesen volt az első csókom (inkább szájrapuszi volt az :D ) viszont hetekig lelki ismeret furdolásom volt, erről anyu nem tudott, én szégyelltem magam e-miatt. Pedig csak két éve volt :D de éreztem h korai!!

Most 15 vagyok, és anya azt mondta hogyha normálisan viselkedek lehet fiúm, de szexről 16 alatt hallani sem akar.... És ÉN sem (:

Szóval sztem ha egy lánygyerek jól meg van nevelve, tudja a tényeket, nem tesz olyat ami korai. Jöhettek most a 'napközbe is lehet' felfogással, MERT ha a lány ad az anyja szavára, ha szereti az anyját, és ha az anyja azt kéri ne tegye meg, a lányt jó esetbe vissza húzza vmi.: a lelki ismeret!

Szóval bocs az offért, csak eszembe jutottak ezek a dolgok.

Egyébként nem feltétlenül lesz k.va, abban az esetben HA kapcsolatba vesztette el (remélem!) talán több ideig is a fiúval marad. (ez lenne a legjobb) és ügyelj a védekezésre (:''

Szóval..mielőtt bárki lehurrogna a kérdés miatt, nem ítélem el azokat akik korán kezdték. (pl legjobb bnőmnek már abortusza is volt 16 évesen, mégsem ítélem el őt) csak egyszerűen, nem értem a 'gyakori szülőket'. Mint ahogyan írtam, gyakran olvasgatom az itt lévő kérdéseket..és észrevettem azt hogy vmelyik szülő mindent tilt, a legapróbb jelentéktelen dolgokat, és van aki azt az elvet vallja h tiltani nem lehet semmit. Én is egyet értek az utóbival, de (tapasztalaptból) tudom, h már 12 évesen is van az embernek nemi vágy...akkor hát neki sem lehet tiltani, meg ő is megteheti napközben is? (:

Szóval csak kíváncsiságból.. Mi a véleményetek?

2012. aug. 30. 18:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy divat lett a szülők körében mindent megengedni, mert már nem szülők akarnak lenni, hanem a gyerek legjobb barija...

Remélem, mire nekem lesz ennyi idős a gyerekem, elmúlik ez a divathóbort.

2012. aug. 30. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Szülők, Tinik! 13 éves lánynak áttetsző szempillaspirál és szájfény?

Keresztlányom nagyon szeretne sminkelni, de az édesanyja nem engedi. 13. születésnapjára ezt gondoltam neki, de előbb megkérdezem, szerintetek ezt is el fogja-e utasítani az édesanya? Illetve, egyáltalán ennek örülne-e a (kis)lány? természetesen megkérdezem az...

Szülők! Ti kiakadnátok azon, ha kamasz lányotok rock/metál zenét hallgatna?

Ilyesmire gondoltam: de nem divatból hallgatom, csak ezek jönnek be nekem már 9 éves korom óta, apámnak nem igazán tetszik a dolog, azt mondja, hogy inkább hallgassak keresztény zenét, de azt nem szeretnék (amúgy vallásos vagyok), anyám meg nem igazán foglalkozik vele, ő elfogadja az ízlésemet.

Szülők! Ti megengednétek a lányotoknak?

Azt, hogy egy 10,5 évvel idősebb fiúval járjon? A lány 16,5 a fiú pedig 27 éves lesz. Régóta ismeritek a fiú családját, így a fiút is. Én vagyok a lány, és kíváncsi lennék, hogy más szülők mit gondolnak erről. Még nincs köztünk semmi, de ha lenne is, nem feküdnék le...

Szülők! Van olyan köztetek aki nem ad zsebpénzt az iskolás gyerekének soha? Miért?

Tudom vannak ilyenek, csak azt nem értem miért? Szegény családban nőttem fel, de én is kaptam egy kevés zsebpénzt mindig. Aki nem ad a gyerekének, az miért nem ad?

Szülők! Mi a véleményetek egy olyan kamaszlányról? Mennyit engednétek meg neki?

Aki 12 éves, az osztály legrosszabb tanulója (4 tantárgyból 3-as a többiből 4-es vagy 5-ös), szabadidejében sokat rajzol, az animék a piercingek és a tetoválások megszállottja (de nincs tetkója se piercingje), stílusban vonzódik az emokhoz és a scenekhez, de tudja,...

Szülők miért van az, hogy a fiúknak többmindent megengdtek mint a lányoknak?

igaz nekem nincs fiutesóm csak lány,de mindig azt veszem észre,hogy a fiúknak többet lehet mint egy lánynak.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!