Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom Amerikai és nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom Amerikai és nekem kellene költöznöm mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párom Californiában él. A problémám az,hogy nem tudom mit csináljak. Angolul alapul beszélek,és hiába van jogsim nem szoktam vezetni. A párom szerint ebbe bele tudnék jönni, meg az automatát könnyebb vezetni. Az ő fizetése jó az enyém itthon nem.Az egészségbiztositásom is megoldott lenne. Haza is ritkán tudnék jönni. Ti mit csinálnátok a helyemben?
2016. jún. 30. 15:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
En nem ertem a sztorit.egy eve ismered szemelyesen mikozben o amerikaban el? Magyar? Vagy h beszelgetsz vele, ha nem is tudsz angolul csak alap szinten? Az ilyen egy eves kapcsolatok miatt kotott hazassagokat amerikaban nem nezik jo szemmel es nem adjak meg egykonnyen a vizumot ra
2016. jún. 30. 16:32
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Ha 90 napon belül megtudjátok oldani az összeházasodást, akkor menj ki mindenképp. De ha nem, akkor ha lejárt a turista vízumod, haza kell jönnöd, különben illegálisnak számítasz és akár börtönt is kaphatsz. Én 100 % hogy mennék, ha lenne lehetőség, az az álmom, hogy kint éljek! :)
2016. jún. 30. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
42%
Menekülnék innen, amilyen gyorsan csak lehet. Mondhatjátok nekem, hogy ez a hazám meg miegymás, de a tényen nem változtat, hogy nagyon el lett b***va ez az ország...
2016. jún. 30. 16:38
 14/19 A kérdező kommentje:
Magyarországon ismerkedtünk meg. Ő beszél magyarul, de nem magyar származásu.
2016. jún. 30. 16:42
 15/19 anonim válasza:
73%

Az én férjem amerikai, mi neten ismerkedtünk meg, 1,5 év után Floridában házasodtunk össze, aztán végül ide költöztünk nem ki, mivel nekem volt itthon egy házam és egy vállalkozásom, míg ő albérletben lakott, és taxisofőrként dolgozott, de azért a szabályokkal tisztában vagyok, mindennek jól utánanéztünk:)

Szerencsére évente 2x ki tudunk menni 2-3 hétre családot látogatni, így van tapasztalatom az ottani vezetésről meg életről is.

A vezetéstől ne félj:

Amerikában sokkal könnyebb vezetni, egyrészt mert automaták az autók, másrészt pedig mert sokkal szélesebbek a sávok, az emberek betartják a sebességkorlátozásokat és a kresz szabályokat, sokkal kevésbé idegeskednek, nincs dudálás.

Ráadásul ha találsz olyan munkahelyet, ami közel van a lakhelyedhez, akkor még sokat sem kell autóznod.

Munkát nehezebben fogsz találni, én inkább ezen izgulnék a helyedben.

Egyrészt, mert mindenhol elvárnak egy jó, társalgási szintű angolt, jobb helyeken pedig felsőfokú, hibátlan beszédet, másrészt pedig mert munkavállaláshoz zöld kártya kell, amit jó esetben esküvő után 1-2 évvel kapsz meg. Ha összeházasodtok, akkor ott maradhatsz 90 napon túl (feltéve hogy beadod a tartózkodási engedély igénylést a bevándorlási hivatalnál), azonban ez nem jelenti azt, hogy dolgozhatsz is!

Szóval arra készülj, hogy 1 évig tuti ő kell, hogy eltartson! Ezt az évet mondjuk használhatod arra, hogy jól megtanulsz angolul, ismerkedsz a környezeteddel, esetleg beiratkozol valami tanfolyamra.

Viszont 90 napnál hosszabb ideig nem tartózkodhatsz addig, amíg nem vagytok házasok. Esetleg igényelhet neked a párod Menyasszony vízumot, ez 6 hónapos tartózkodásra van, azonban bonyolult a megszerzése, vízum interjúra kell menned, orvosi vizsgálatra meg minden, így jobb, ha kimész estával és ott házasodtok össze a 90 nap alatt.

De ugye ő állampolgár, és nem csak zöldkártyával van kint? Mert akkor minden bonyolultabb.

2016. jún. 30. 16:43
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

Viccelsz? Nagy álmom!!!! Mennék olyan gyorsan, hogy porfelhő lenne mögöttem.

Szerencsés vagy.

2016. jún. 30. 16:49
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen amerikai állampolgár. Mi nem tudunk itt maradni mert ott még így is jobban élnénk, hogy én nem dolgozom. A jelenlegi állásom itthon is bizonytalan.
2016. jún. 30. 16:52
 18/19 anonim ***** válasza:
72%
Én már rég Amerikában lennék! Menj!!!!!
2016. jún. 30. 17:09
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

Micsoda mázlista! Ha minden körülmény adott, gondolkodás nélkül mennék.

(u.i.: ha kint vagy, segíthetsz nekem melót találni, és megyek én is :D )

2016. jún. 30. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!