Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom Amerikai és nekem kellene költöznöm mit tegyek?
Az én férjem amerikai, mi neten ismerkedtünk meg, 1,5 év után Floridában házasodtunk össze, aztán végül ide költöztünk nem ki, mivel nekem volt itthon egy házam és egy vállalkozásom, míg ő albérletben lakott, és taxisofőrként dolgozott, de azért a szabályokkal tisztában vagyok, mindennek jól utánanéztünk:)
Szerencsére évente 2x ki tudunk menni 2-3 hétre családot látogatni, így van tapasztalatom az ottani vezetésről meg életről is.
A vezetéstől ne félj:
Amerikában sokkal könnyebb vezetni, egyrészt mert automaták az autók, másrészt pedig mert sokkal szélesebbek a sávok, az emberek betartják a sebességkorlátozásokat és a kresz szabályokat, sokkal kevésbé idegeskednek, nincs dudálás.
Ráadásul ha találsz olyan munkahelyet, ami közel van a lakhelyedhez, akkor még sokat sem kell autóznod.
Munkát nehezebben fogsz találni, én inkább ezen izgulnék a helyedben.
Egyrészt, mert mindenhol elvárnak egy jó, társalgási szintű angolt, jobb helyeken pedig felsőfokú, hibátlan beszédet, másrészt pedig mert munkavállaláshoz zöld kártya kell, amit jó esetben esküvő után 1-2 évvel kapsz meg. Ha összeházasodtok, akkor ott maradhatsz 90 napon túl (feltéve hogy beadod a tartózkodási engedély igénylést a bevándorlási hivatalnál), azonban ez nem jelenti azt, hogy dolgozhatsz is!
Szóval arra készülj, hogy 1 évig tuti ő kell, hogy eltartson! Ezt az évet mondjuk használhatod arra, hogy jól megtanulsz angolul, ismerkedsz a környezeteddel, esetleg beiratkozol valami tanfolyamra.
Viszont 90 napnál hosszabb ideig nem tartózkodhatsz addig, amíg nem vagytok házasok. Esetleg igényelhet neked a párod Menyasszony vízumot, ez 6 hónapos tartózkodásra van, azonban bonyolult a megszerzése, vízum interjúra kell menned, orvosi vizsgálatra meg minden, így jobb, ha kimész estával és ott házasodtok össze a 90 nap alatt.
De ugye ő állampolgár, és nem csak zöldkártyával van kint? Mert akkor minden bonyolultabb.
Viccelsz? Nagy álmom!!!! Mennék olyan gyorsan, hogy porfelhő lenne mögöttem.
Szerencsés vagy.
Micsoda mázlista! Ha minden körülmény adott, gondolkodás nélkül mennék.
(u.i.: ha kint vagy, segíthetsz nekem melót találni, és megyek én is :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!