Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért marad mindig vizes a...

Miért marad mindig vizes a piskótám?

Figyelt kérdés

Szuper ízű sütiket tudok már sütni, de kicsit olyan mindig a tésztám, mint a szivacs, mikor megnyomom, még nedves, és ez nem szárad ki idővel sem, inkább hamar penészedik.


Olyan egyszerű recepteknél is, mint pl 3 tojás, 5-6 ek liszt (pl. gesztenye és kókusz keveréke), kicsi szódabikarbóna.


Mit csinálok rosszul? Csak alsó sütéssel és légkeveréssel is próbáltam, majdnem ugyanaz az eredmény. Szilikonban sütöm, fémben még rosszabb.


2016. dec. 12. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:

A piskótának nem jó a légkeverés, bár pont ellentétes okból, kiszárad...

Fura, ami a piskótáddal történik. Mennyire vastag? Nem mindha annak illene bekavarnia, persze, de az enyémek vékonyabbak és mindig tökéletesek, tökmindegy, mit teszek bele (s mennyit, tág határok között. az eredeti piskótareceptben 1 tojáshoz 1 ek liszt tartozik, amit én 0,5-1 dkg-ra módosítok magliszteknél, olajos magból viszont több kell). Sosem nedvesek.

Viszont tudom, hogy a sütők nagyon nem egyformák. Nekem villanysütőm van, azzal semmi baj, a gázt nem szerettem, persze azok sem egyformák, az enyém nem volt jó.


Gesztenyeliszttel egyébként nincs tapasztalatom, de persze annak sem illene bekavarnia.


Meddig sütöd s mi történik, ha tovább? Megég? Mert a fölös víz nem maradhat benne örökké.

Bocs, nem vagyok jó sütésben, csak sütök néha és a piskótát nagyon szeretem, mert elronthatatlan számomra.

2016. dec. 12. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Villanysütőm van nekem is, nem is öreg, nem is rossz márka, talán azt kizárnám, hogy ráfogjam :)


Az a furcsa, hogy nagyon szépen nézett ki a múltkor is, 5 tojásból csináltam, külön fölvertem a fehérjét, majd a sárgákba ment egy kis édesítő, és a lisztek. Én is azt a receptet ismerem, hogy ahány tojás, annyi ek liszt, és picit én is megfejelem mondjuk +1-el.


Gyönyörűen nézett ki sütés előtt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Aztán előmelegített sütőbe tettem, 5 percre 180, majd utána 35 percre 170 fokon sült. És milyen szépen jött fel, boldog voltam, és amint kiszedtem, fele akkora sem lett, mint nyers állapotában :( És még ez sem minden, mert a belseje olyan gumiszerűre sült össze, totál el voltam keseredve. Mintha egy buborékos radírgumi lett volna, olyan lett a közepén egy jókora rész.


Talán nem kevertem össze eléggé a fehérjét a sárgájával, és lesüllyedhetett az aljára?


Gesztenye-tápióka keverékkel csináltam, de nem jött be :((

2016. dec. 12. 23:05
 3/5 anonim válasza:
Én a fehérjékbe keverem a lisztet, és a tojássárgákat is (egy ek liszt, egy sárgája egyszerre), így mindig rendesen összekeveredik és elég jó is szokott lenni. Nem tudom, mennyit befolyásol, hogy hova kevered először a lisztet, de esetleg kipróbálhatod így, hátha jobb lesz.
2016. dec. 18. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, úgy is próbáltam, hát jobb lett, de még mindig vizes belül. Lehet, hogy kevés lisztet teszek bele, és túl vizes eleve a nyers tészta? Mennyire kellene sűrűnek lennie?
2016. dec. 18. 17:08
 5/5 mi a fene válasza:
Az én receptem, ahány tojás x 4 dk liszt, x 5 dkg. cukor/én kicsit kevesebbet szoktam/ x ek. viz. A cukrot, tojásokat, vizet együtt verem fel, nem lesz kemény, de olyan jó cuppogós az állaga. Bele a liszt, pici sütőporral. Sütőpapiron sütöm, ha nem akkor csak a tepsi alját kell megkenni, az oldalát nem , mert akkor a közepe "kicsúcsosodik. Akkor gyújtom be a sütőt, amikor kezdem felverni,de amikor beteszem, leveszem a hőt, és fokozatosan emelem. Amikor jól feljött és láthatóan jól sül, kicsit kinyitom az ajtót, hogy a gőz kijöjjön. Tűpróbáig sütöm, és hagyon a sütőben hülni, langyosan veszem ki, akkor szépen lejön róla a papir.
2016. dec. 26. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!