Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindkét oldali nagyszülőkre...

Mindkét oldali nagyszülőkre rábizzátok a gyerekeket ugyanúgy? Vagy más formában vesznek részt a gyerekek életében?

Figyelt kérdés
A feleségem szülei vigyázhatnak a gyerekeinkre, de az enyémek nem, nem engedi a feleségem, mert nem bízik bennük. Valamennyire van is tényleg oka rá, de azért kicsit túltolja. Amúgy nem tiltja tőlük, lehetnek együtt, csak azt nem akarja, hogy úgy legyenek, hogy mi nem vagyunk ott. 3 és 6 évesek a gyerekek. Ő azt mondja, ez nem ritka, másoknál is van ilyen. Én rosszul érzem magam emiatt a szüleimmel szemben, lelkiismeretfurdalásom van és irigykedem, amikor az ő szülei unokáznak.
2022. máj. 23. 23:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
18%
Amúgy nem tudom, kérdező, mit sz*rsz, fogod és megmondod a feleségednek, hogy a hétvégén a gyerekek a szüleidnél lesznek, vagy az ő szüleihez sem mehetnek többet. Ne legyél már papucs...
2022. máj. 24. 07:42
 22/37 anonim ***** válasza:
89%
Mi volt ami okot ad a bizalmatlanságra? Enélkül az infó nélkül nehéz igazságot tenni....
2022. máj. 24. 07:45
 23/37 anonim ***** válasza:
70%

21, látszik h nincs gyereked. A legtöbb családban ez nagyon nem úgy van, hogy az anya akarata ellenére bízzák rá valakire a gyereket.

Jó vagy nem jó, de ebből a szempontból a nők a főnökök.

2022. máj. 24. 07:49
 24/37 anonim ***** válasza:
83%
2,5 éves a gyerek. Apósomra még annyi időre bízom rá amíg kiszaladok wcre. Anyósom bármikor, bármennyi időt vigyáz rá, sajnos ő nagyon messze él, ritkán tud jönni. Anyám 10 percre lakik, néha muszáj rábízni, de nagyon nem szeretem ha kettesben van a kicsivel, nem érzem úgy hogy biztonságban lenne. Ha nem tudok épp bébiszittert intézni, akkor szokott rá 1-3 órát felügyelni, szigorúan csak nálunk, a gyerek biztos lakásban, ki nem viheti.
2022. máj. 24. 08:19
 25/37 anonim ***** válasza:
77%
Anyukám nem él sajnos, apámra egy percre sem, anyósékra pedig legfeljebb pár órára merem bízni a gyereket. Anyós nem elég magabiztos vele, após meg túlságosan, ami viszont nekem olykor már nem tűnik biztonságosnak. Úgy értem voltak olyan szituk, amiktől a hajam égnekállt. Például anno nekiállt egyedül levinni a lépcsőn (nem 2 lépcsőfokról beszélünk) a hóna alatt a babakocsit, természetesen gyerekkel együtt. Nyilván benne van, hogy rosszul esik nekik, vagy a férjemnek, de azt hiszem mindenkinek rosszabbul esne, ha valami baja történne a gyereknek egy hülyeség miatt, így inkább teszek rá, ki hogy éli ezt meg. Úgy értem, felnőtt, meglett embereknek legyen annyi önkritikájuk, hogy belássák ha nem alkalmasak már egy pici gyerekre vigyázni. Fontosabb a gyerekem biztonsága, mint az ő lelki világuk. Van az ismeretségi körömben olyan ember, akinek sosem volt gyereke, mégis szívesebben bízom rá a lányomat. Igaz, csak néhány órákról van szó, mert még kicsi ahhoz, hogy másnál aludjon nélkülünk.
2022. máj. 24. 09:20
 26/37 anonim ***** válasza:
28%

Anyósom hajmeresztő dolgokat csinál. Konolyan.

Pedig két gyereket felnevelt, egészen jól ráadásul. Nem tudom a korral jár-e.

Pl palacsintát szétcsipkedve akart neki adni. 5 hónapos gyerek. Ha nem vesszük eszre, hogy mire készül, szerintem megfullad. Azóta nem hagyjuk vele kettesben.

De pl volt olyan, hogy átmentünk hozzá babakocsival, mondta, hogy szeretné az udvarban tologatni. Mondtuk, tologassa, persze. Egy idő után azt vettük eszre, hogy a térköves rész helyett a felásott földön rángatja a kocsit, a palánták közt, a gyerek meg ordít a rázkódástól (hogy a kocsi hogy nézett ki utána, az mellékes). Hogy jutott eszébe betolni a kertbe???

Vagy pl nem adta oda a gyereknek cumisüvegből a szokásos adagját, mondván fájni fog a hasa. A gyerek meg csak hápogott az éhségtől.

2022. máj. 24. 09:30
 27/37 anonim ***** válasza:
77%
Anyu és apu is ugrik, amint szükséges, pedig ők is vidékiek. Sokat segítenek. Anyósom 4 hónaposan látta először a babánkat, szintén vidéki, nem túl jó a kapcsolatunk és van némi időskori szellemi problémája, így látogatni sem jött el. Rá nem bíznánk rá, ő pedig nem is vállalná, úgyhogy nagyjából ennyi.
2022. máj. 24. 10:15
 28/37 anonim ***** válasza:
84%

Ez elég logikus dolog. Az anya általában az elsődleges gondozója a gyereknek, és nyilván általában a saját anyjával jobb a viszonya, mint az x éve megismert anyósával, aki gyakran utálatosan viselkedik a menyével. Akiben az anya megbízik jobban arra fogja rábízni. Nyilván ha egy férfi egyedül nevel egy babát akkor a saját anyjához fordul bizalommal.

Nálunk gyerekkorunkban szintén ez volt a felállás. Apukám felöli mamám szekálta anyámat, beszólogatott neki, el akarta vetetni a tesóimat, megalázta szavakkal stb. Apa se lett egy mintaértékű ember, úgyhogy mondanom se kell, hogy ritkán vigyázott ránk, de én se bírom igazán a természetét.

Én most várom az első fiúnkat a férjemmel. Az én anyósomék sokkal idősebbek a szüleimnél, emiatt is például kevésbé fogom tudni rájuk bízni. De nálunk is meg voltak a klasszikus áskálódások ellenem. Mostmár mondhatni látszólag “jó a viszonyunk”, de én sose fogok megbocsátani azokért amiket műveltek velem és a férjemmel. A gyermeket természetesen visszük de látom a kutyával is hogy bánnak, biztos nem fogom otthagyni felügyelet nélkül.

Én is készülök már gondolatban hogy valószínűleg csak másodlagos nagymama leszek, de sokban függ attól hogyan viselkedek majd a menyemmel. Igyekszem nem banya lenni, hanem elfogadni ahogy a gyerekem és a felesége élnek és nekik az jó. Egyébként szerintem az is javítja a fiús anyák nagymama szerepét, ha a fiút is jó apának neveljük, aki nem csak biodíszletként van jelen a családja életében. Mi a férjemmel így szeretnénk javítani a későbbi unokás éveinken. :)

2022. máj. 24. 10:30
 29/37 anonim ***** válasza:
63%
#21 sokszor az a gond,hogy a gyerekek nincsenek el az apai nagyszülővel.
2022. máj. 24. 11:27
 30/37 anonim ***** válasza:
77%

Az én szüleim bármikor vigyaznak rá, utazni is hajlandóak, 250 km-re lakunk.

A férjem szüleivel ugyanabban a városban lakunk, de még csak nem is látták a masfél éves gyereket. Az anyósom nem bírja elviselni, hogy a fiának családja van, apósom meg szarik rá.

Szomorú, de ez van. Én nem fogok köbyörögni.

2022. máj. 24. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!