Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nők ti szülnétek 44 évesen,...

Nők ti szülnétek 44 évesen, egy nálatok fiatalabb gyermektelen férfinak ha ő akarna gyereket?

Figyelt kérdés
Kort írjatok. Köszönöm.

2016. jún. 23. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:

Kedves 58!

Te már az "egyedülvagyok,mertelhagytakés nincsgyerekem" kategória vagy.

Csak irigykedsz azokon akik fiatalon betudtak, betudnak válalni gyereket.

Fordulj orvoshoz, ahogy az elöttem válaszó is írta.

2016. jún. 27. 10:23
 62/70 anonim ***** válasza:
44%

Úgy látom itt mindnki pszichológus.

Én nem vágyom gyerekre.Ez független a szüleimtő,de tény,hogy ők naivan vállaltak gyereket,nem tudatosan,de rosszat tettek vele.

Az embernek kellő önismerettel kell rendelkeznie a gyerekvállaláshoz,ami 25 alatt vagy körül még elég keveseknél van meg.

Az,hogy valaki alá lakást toltak sem garancia a jó gyereknevelésre,ugyanis nem csak anyagiakból áll a gyereknevelés.

Sok ismerősöm van,aki velem hasonló korú vagy idősebb és nem akarnak családot,gyereket 40 alatt.

Bezzeg vannak olyanok is,akik irigykednek rájuk,mert a 30-as éveikben még szabadok,nem a gyereknevelés tölti ki az életüket.

Eleve szerintem az embernek több párkapcsolaton kell túl lennie ahhoz,hogy össze tudja hasonlítani,mérlegelni a dolgokat,amiből tanulhat.

Ismerek ilyen 25 körüli,tini koruk óta együtt vannak párokat ahol jön a gyerek,ezek jó eséllyel 35 évesen majd szépen elválnak,a válási statisztikákat a fiatalon házasodottak vezetik.

Csak akkor már ott lesz a gyerek,nehéz lesz érett fejjel új kapcsolatot keresni....

2016. jún. 27. 13:55
 63/70 anonim ***** válasza:
42%
Az 51%-nak annyiban igaza van, hogy nagyon kevés ember van, aku 25 alatt alkalmas szülőnek. És itt most nem az anyagiakra gondolok.
2016. jún. 27. 14:01
 64/70 anonim ***** válasza:
Jó oké,vannak rossz példák,de rengeteg jó példa is van.Most akkor hozzak statisztikákat,hogy az idősebb szülőknél jóval magasabb a szülés utáni depresszió aránya?És akkor most hivatkozzak erre??? Szerintem olyan hülyeség. 20-45-ig belefér.Én ismerek olyat aki 15 évesen lett anya.14 éves nagy lánya van,és irigylésre méltó életet él.De hozhatok még példát,nem jelet semmit.Ahogy 51%-é sem.Én is megkaptam,hogy 24 évesen mire? Hát mire? Hitelmentes házra,kocsira,munkára.Ja...Akkor meg azzal támadtak,hogy biztos felelőtlen vagyok mert fiatal vagyok.Nem vagyok felelőtlen! Aki bele akar kötni,az úgy is belefog valamibe,értelmes,jóindulatú ember,meg azt mondja mindig van pro és kontra,nem szabad kor alapján (sem) ítélni!
2016. jún. 27. 15:38
 65/70 anonim ***** válasza:

64-es válaszolóval teljesen egyet értek...

És akkor a kérdéstől meg az eddigi válaszoktól függetlenül szeretnélek kérdezni 51%-os, hogy ha nem vágysz gyermekre, akkor miért olvasgatod a gyerekvállalás, gyereknevelés kategóriát?

Ezt tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, semmi rosszindulat nincs bennem! Csak mert - nagyon hülye példa, de remélem érthető lesz, hogy mit akarok, - szóval én soha nem szeretnék hörcsögöt, így nekem eszembe se jut, hogy hörcsögös fórumot bújjak...

Én azért bújom ezt a fórumot (amikor alszik a gyermekem, vagy a melóhelyen, kávézünet alatt, mert van ugye egy kisfiam, plusz tervben a testvér.) De te? (és tényleg pusztán csak kíváncsiságból kérdezem, remélem nem probléma...)

2016. jún. 27. 16:56
 66/70 anonim ***** válasza:
29%

Mert miért ne szólhatnék hozzá egy fórumhoz?

Nem régen találkoztam hosszú évek után,kb gyerekkorban látott unokatestvéreimmel,akik 25-35 között vannak,és a többségük azt mondta nem nagyon vágyik még gyerekre.

Én 28 vagyok,de ha akarnék is gyereket,akkor sem most.

Van egy másik példa is,az egyik osztálytársamnak most született gyereke,okos fiú volt a suliban most meg ilyen összeszerelő gyárban dolgozik,mert azzal jól keres,szerinte.

Csak majd megnézem 40 éves hogy fogja bírni,amikor a gyerek még csak 12 éves lesz,de már az apja most levan amortizálva fizikailag,vagy 35nek néz ki.

Majd szépen jön az egymás hibáztatása,a gYyerek azt fogja hallgatni,hogy vitatkoznaka szülők,stb...

A kérdésben szereplő nő már a "most vagy soha"kategória,bár neki már vannak gyerekei.

De az,hogy valaki 35 felett azért nem akar szülni,mert egy már öreg,nevetséges érv.

Kb addigra tartanak ott az emberek,hogy megalapozzák az életüket,olyan 35-40 között.

25 évesen meg még a többség éretlen,bulizni,szórakozni akar,akinél meg kimarad,annál meg majd 40 felett jön elő a kapuzárási pánik...

Szóval egy 25 körüli ember kb cukimukiságnak látja a gyereket,majd nézd meg őket 10 év múlva,eltolták a fiatalságukat és hiába akarnak majd később élni már ott lesza gyerek,meg energia sem lesz annyi.

Lehet biológiailag 30 alatt a legjobb szülni,de ha nincs meg a testi-szellemi-lelkimegyensúly,akkor cseszheted...

2016. jún. 27. 17:15
 67/70 anonim ***** válasza:

#66 Értjük, teljesen felesleges ragoznod. Ettől függetlenül én érzek ahogy érzek, tudom amit tudok. Ha valaki 35 fölött idősnek érzi magát a gyerekvállaláshoz, akkor úgy érzi. Neked nevetséges, neki nem.

Ha te úgy gondolod, hogy 25-30 évesen az ember éretlen és a semmire szül, akkor így gondolod. Én meg (magamról) tudom, hogy nem így van és nevetséges ez a gondolatod.

Tehát teljesen felesleges leírnod sokadjára, hogy a te ismerőseid így vagy úgy..szerintem ez már legalább a 4. hozzászólásod, amiben ugyanazt írod le.

2016. jún. 27. 18:28
 68/70 anonim ***** válasza:
44 évesen már nem szülnék :(
2016. jún. 28. 08:41
 69/70 anonim ***** válasza:
Ja bocs, 40 vagyok. És már most sem szülnék. Utolsó.
2016. jún. 28. 08:41
 70/70 anonim ***** válasza:
Persze, ha anyagilag minden ok.
2017. máj. 15. 05:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!