Nők ti szülnétek 44 évesen, egy nálatok fiatalabb gyermektelen férfinak ha ő akarna gyereket?
Van egyke unokatestvérem,akinek a szülei lakást vettek,amit még mindig fenn kell tartania,de lényegesen könnyebb az élete,mint annak,akinek több testvére van és albérletben kell élnie,ami már szinte egy vagyon.
Egyre nőnek a társadalmi különbségek,aki a mai világba csupasz fenékre vállal több gyereket,az egy minőségtelen,stressz életre ítéli a gyerekeit.
Off.
"20-30 között ideális szülni?
Hát ha a gyerek csonkacsaládban akar felnőni,akkor mindenképpen.
30 alatt azok szülnek,akik sem tanulni nem akarnak,sem dolgozni,megalapozni a jövőjüket,hanem majd egy pasi megteszi ezeket helyette."
Nem szoktam ilyet mondani, de te mekkora p*raszt vagy válaszoló.
Attól, hogy te 30 alatt nem voltál képes elindítani az életedet, nem kellene lehúzni a tőled életképesebb fiatalokat.
26 voltam, amikor szültem, 23 évesen doktori címet szereztem, rögtön munkába álltam, sőt már az egyetem alatt is dolgoztam a szakmámban, a terhességem utolsó 2 hetében nem dolgoztam csak, tehát a terhesség nem volt alibi arra, hogy otthon üljek, kb onnan mentem szülni.
Több év munkatapasztalat, elért eredmény van a hátam mögött, emellett államvizsga után férjhez mentem, a férjem sem idősebb sokkal, mint ahogy az egyik válaszoló írta, 2 év van közöttünk.
Mivel mind a ketten dolgoztunk az egyetem alatt, így sikerült jelentős összeget félretennünk, ahhoz vettünk fel egy kis hitelt, ami 2 év múlva lejár, szóval nem leszünk életünk végéig eladósodva, vettünk pesten saját lakást (mint mondtam szülői pénz nélkül - párom egyébként is árva -) és most gyeden vagyok, de a gyermekem betöltött 20. hónapja óta részmunkaidőben dolgozom, szóval közel sem igaz az általad leírtak, de köszi.
Most 28 vagyok, van egy csodás férjem, csodás gyerekem, és még fiatalok vagyunk mindketten, még előttünk az élet. És nem vagyok kirívó eset.
On.:
Kedves kérdező!
Ezt csak és kizárólag Te és a párod tudjátok eldönteni. Hiába mond itt a nép egyik fele a-t, a másik b-t, te/ti érzed/érzitek, hogy milyen a fizikai/testi/szellemi/anyagi hátteretek, hogyan bírnád az éjszakázást.
Ha úgy érzitek, hogy minden pipa lenne az életetekben, ha lenne közös gyerek, akkor hajrá, és ne más véleménye érdekeljen. Ezt csak ti tudjátok.
én 44 voltam, amikor a 3-ik gyerekem született, most 45 vagyok, az apukája 38.
tervezett, akart baba volt, természetes úton készült, és "direkte" azért, mert az apukája és én nagyon szerettünk volna egy közös gyermeket.:)) így hát megszületett a kisfiunk, a család szeme fénye, a nagy testvérei is és persze minden családtag rajong érte!
köszönöm, sosem voltam boldogabb. :))
egyébként 25 évesen is lehetnek eü kockázatok, millió, .... lehet valaki elhízott, leputtyadt, igénytelen kismama.... súlyosbítva egy alkesz férjjel, aki mellett pokol az élet, vagy bármi más probléma..... és 45 évesen is lehet valaki csinos, mosolygós, kiegyensúlyozott és boldog. szóval ez nem korfüggő.
és egyébként is, nem tudhatod, mi jön holnap, 30 vagy 90 év van neked osztva....
Nem állok be sorba, hogy #21-et alázzam, amiért ő annyira szerencsétlen, hogy 30 éves koráig semmit nem ért el az életben. Ja de, beállok. Illetve megkérdezném, hogy te mégis hány évet bsztál el az egyetemen, fősulin?
Kérdező, nem, 35 fölött nem szülnék.
Nem szülnék 44 évesen, nálam a 43 a határ valamiért. Na meg volt nagyon problémás, és tragikusan végződött terhességem is, és azóta félek.
Viszont gusztustalannak tartom azokat, akik minősíthetetlen stílusban fikázzák a negyvenes nőket, mert le-vénasszonyozzák.
Nap mint nap látok nagyon sok szétfolyt, igénytelen huszonéves anyukát, akik nem foglalkoznak a gyerekeikkel (így nem tudom mire megy el a rengeteg idejük, ha sem magukra sem a gyerekeikre nem áldozzák azt).Gyakorlatilag a fiatalságuk az egyetlen erényük, de szerencsétlen gyerek mire megy azzal hogy húszéves ugyan az anyja, de a háta közepére sem kívánja őt.
És bizony igaz az is, hogy a biológiai kor csak egy szám, mert vannak, akik nagyon termékenyek negyven körül is (pl.én is, hiszen minden hónapban van PÉ-m és spontán teherbe estem negyven és negyvenegy évesen rövid idő alatt).
Amúgy meg mindenkinek a maga dolga, hogy mikor szül, ehhez a világon senkinek semmi köze. Apámat a nagyanyám 43 évesen szülte,és a nyolc gyereke közül ő vitte a legtöbbre, nagyon életrevaló és okos volt. Tehát az sem feltétlenül igaz, hogy mindenki degenerált lesz, akit 40+ évesen szültek anyáik. Arról meg nem is beszélve, hogy nagyanyám 82 évet élt, így apám már bőven felnőtt volt, amikor eltemette az anyát.
29 vagyok.
24 évesen szültem,én bevállalnám 44 évesen is ha úgy alakul.Egy gyerek mindig ajándék!
Ugy szülnék csak hogy azt is számitásba venném ha egyedül maradok a kicsivel.
Nálunk a biologiai kor nem számit mert a családunk es generácionk hál ég nem hajlamos genetikai bajokra. Sem cisztákra sem miomákra stb.amugy olvastam hogy genetikai hibás babák inkább az idősebb ferfi azaz az apa miatt vannak es nem a nő miatt.szoval fiatalabb pasitol pláne nem tartanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!