Miért tesztelnek az emberek a menzeszük előtt? Teljesen naiv kíváncsisággal kérdezem, nem pedig rosszindulatból!
Mondjuk nekem is össze-vissza vannak a ciklusaim sajnos :(
Országosan elismert az orvosom is.
Fogamzásgátlót nem szedek, mert babát szeretnénk, viszont a pajzsmirigybetegségem, az inzulinrezisztenciám igencsak megzavarja a ciklust ami 20-35 napig változik. Pedig felnőtt, diplomás nő vagyok,mégsem sikerült kiismerni a ciklusomat :( :(
Nem ilyen egyszerű ez, de ezt csak az tudja aki ezeken átmegy...
A kerítésen túlról mindig könnyebb kiabálni...
És ezt minden bántás nélkül írtam, senki ne vegye magára, de igen is létezik olyan, hogy nem tudja valaki, hogy mikor esedékes a menstruációja :(
Utolsó! Dehát épp ezt mondom én is:) Nem kikezelt és meggyógyított IR, és pajzsmirigy problémák és nem szedsz fog.gátlót, hogy helyrejöjjön a ciklusod (beálljon), és majd csak utána terveztek bébit, szóval nem teszel semmit azért, hogy a menzeszed beálljon.
"Nem ilyen egyszerű ez, de ezt csak az tudja aki ezeken átmegy.."
Valójában a megfelelő kezelés+gyógyszerek mellett ez egyszerű lenne. Én is voltam IR-es, és voltam tini is, hogy nem jött meg mindig pontosan, sőt volt olyan is, hogy nem volt fog.gátlóm. De megvártam, míg minden rendeződik, mielőtt bevállaltuk őnagyságát.:D
Hjajj...ki mondta,hogy nem teszek meg mindent? Azért járok havonta orvoshoz, kötök 10 ezreket gyógyszerekre... (+dokira) mert nem teszek semmit?
Tudod (bár azt hiszem nem tudod) hogy egy ilyen probléma nem oldódik meg 1-2 hét, de 1-2 hónap alatt sem sajnos :(
Ne törj pálcát és ne írj ilyen lekezelően másokról amíg nem veszed fel a cipőjüket....
Nah...mindegy...no comment...ez az oldal az anonimitásról szól, amit nem egymás segítésére használnak egyesek, hanem hogy a kést forgassák másokban...
Miért jó ez? Kinek jó? Neked? Nekem? Nekem nem, neked...nem tudom...lehet...
Tolerancia, empátia, előbb kérdezek...utána ítélkezek...minimum!
Szokták mondani azt, hogy "ezek az emberek".
Furcsa, az én orvosom konferenciákon ad elő, és igenis felírta nekem pl. a Nuvaringet, hogy stabilizáljuk a mensimet, nem csak arra az időre, hanem a későbbiekre is.
Semmi baj nincs azzal, ha valaki nem tesz meg mindent azonnal, csak furcsa számomra, hogy ahogy írod "nem rohannak azonnal orvoshoz". Már áltiban tanuljuk, hogy nagyon nagy különbségek egészséges szervezetnél nem lehetségesek a ciklusokban. És itt nem 1-2 nap késésre gondolok, meg egy-kétszeri eltérésre.
De egyébként a kérdésemhez ez igenis kapcsolódik, mert ez is lehet az egyik oka, hogy tesztelnek a csajszik, hogy nem is tudják, mikor jönne az a bizonyos nem-várt!:)
Nuvaring: helyben hat, nem éppen a legjobb megoldás.
Nem, tévedsz, felszívódó hormon, akár a fogamzásgátló tabletta. Amiről te beszélsz, az a Pharmatex.
Nem kíváncsi vagy, mert minden választ, ami neked nem tetszik, lehurrogod... -.-
Ezt a jelet nem tudom, hogy micsoda, de nem igaz. Csak a végén már mindenki elkezdett sarat dobálni egymásra, én meg kiálltam azok mellett, akikkel egyetértettem. Ennyi történt.
Az orvosom az ország egyik legjobbja, és tudja, mi az IR, mert az enyémet is kezelte pl. Szerintem amúgy inkább az idősebb dokik nem hisznek valahogy az IR-ben, hogy "áh, hülyeség az".
"de igen is létezik olyan, hogy nem tudja valaki, hogy mikor esedékes a menstruációja :("
De ide nem olyanok írnak többségben a tesztes kérdésükkel, hanem olyanok mondjuk ötödikén, hogy tizenegyedikére nem várom stb. Nem arról van szó, aki nem tudja, hanem arról, aki tudja pontosan, de leszarja, ő már egy héttel előtte nyomja a tesztet.
Amúgy én esküszöm nem értem azokat, akik még táplálják is a hamis reményeket ezzel a hülyeséggel, hogy most itt szaladgál meg itt szuszog, pedig az én tesztemen sem látta más. Ha terhes vagy, és a megfelelő időben csinálod a tesztet, akkor az a teszt pozitív. Ha túl hamar csinálod, akkor negatív, de aztán pár nappal, egy héttel később már pozitív lesz. Ennyi. A gyereked akkor is ott szaladgálna, ha nem csinálsz túl hamar tesztet. Nem attól lett, hogy tele beleláttad a pozitívat a tesztbe. Sőőőt tovább megyek a negatív teszted sem volt pozitív attól, hogy te annak akartad látni.
Aztán meg jön a teszt gyártóját szidják rész, mert nem tudnak a kellő időben rávizelni arra a tesztre...és ezért a gyártó a hibás! :-)
És a kedvencem amelyik már annyira meg van őrülve, hogy darabokra szedi a terhességi tesztet, forgatja, 100féle szögből lefényképezi,negatívba rakja, uv lámpa alá stb...hátha úgy könnyebb behallucinálni a 2.csíkot!
És mindezek után, ha véletlenül mégis terhes, akkor jön ide vissza és hirdeti a hülyeséget, hogy az ő tesztje is ilyen volt és lám-lám...na ez a merő véletlen egybeesés vagy ösztön vagy mittudomén, de nem 2.csík egy tök negatív teszten!
Tudod, te mi az a Nuvaring??? :D Nem úgy tűnik. Könyörgöm, igenis helyben hat, nem a gyomron keresztül szívódik fel, hanem a kvázi a szaporítószervnél, azaz HELYBEN és ennek köszönhetően azonnal a véráramba kerül.
A Pharmatex minden, csak nem normális fogamzásgátlás. Kicsit olvass utána a dolgoknak, mielőtt bármi is leírsz ide. Most jót nevettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!