Mit tegyek? Kétségbe estem, nem tudom mi a helyes.
Szisztok!
Van már egy gyermekem 16 hónapos. Az apukájával nem vagyunk együtt mert sok nézeteltérés volt köztünk sajnos. Csak úgy szoktunk együtt lenni mikor jön a fiához és mikor alszik akkor együtt vagyunk. Tehát ez a kapcsolat teljesen se veled se nélküled. Egy ilyen együttlétből egyszer belém ment mert szerinte szoptatás alatt nem eshetek teherbe (nőgyógyász ismerősétől tudja)...sajnos tévedett. 5 hetes vagyok, az apuka azt mondta vetessem el különben a már 16 hós fiához se fog jönni csak utalja majd a gyerektartást. Ez még nem is lenne nagy probléma de 22 éves vagyok a szüleimmel élek és az utolsó félévem kezdem szeptemberben. Azt mondták ha szülök még egy gyereket nem fogják megengedni, hogy itt maradjak. Most van egy fiú aki engem nagyon szeret de én őt sajnos nem, csak mint barátot. Azt mondta felnevélné velem mindkét gyermekem. A volt párom 29, aki pedig szeret és szeretné a gyermekeim 30 éves.
Segítsetek mitévő legyek?
Én nem alapoznék arra, hogy"igazivá lehet válni".
Igen, van olyan hogy 2 ember a viták ellenére összecsiszolódik, ha amúgy szeretik egymást.
Ha valakinek évek óta a barátja vagyok és 0 a szexuális vonzalom, ott pont annyi van benne, amennyinek kinéz : összeköltözöm a legjobb barátommal és néha szexelünk, hogy neki is jó legyen. Nem biztos, hogy jó így leélni egy életet. Én benne voltam, nagyon akartam szeretni, de az utolsó évben már minden idegesített benne, szegény nem tehetett róla, ő nagyon szeretett.
Így utólag sokkal kevésbé bántottam volna meg, ha eleve bele sem megyek ebbe a kapcsolatba.
Én megtartanám. Először is azért, amiért az elsőt megtartottad. Utána azért, mert ha a genny apjukra nem is számíthatnak, egy életen át ott lesznek egymásnak a testvérek. Harmadszor azért, mert elég erős, és kitartó voltál eddig is, csak érzelmileg vagy labilis, de ettől az anyagiakat elő tudnád teremteni. Kapni fogsz csedet, gyedet, anyaságit, gyest. És e mellé még munka, szoctám, egyéni tanrend az egyetemen. A szüleidre is számíthatsz. A szemét mocsok apán hatjsd be a gyerektartást, ha nem akarja, akkor ne látogassa a gyerekeit, szerintem ha ilyet mond, az eddig sem a gyerek miatt ment, hanem az esti szexért. Hangsúlyozom nem érted, hanem a szexért.
Egyébként én is egy kétéves gyerek mellett vagyok egyedül, egyetemistaként 24 évesen, ha van kedved írj üzenetet, budapesti vagyok:)
Ja és kimaradt, hogy a kinőtt holmik jók lesznek az új babának, így minimális dolgokat kell csak neki venni mellé. Később lesz csak nehezebb, ha már nagyok, és kezdődik a dackorszak, de addigra mindent elő tudsz nekik teremteni, mert rendes szakon végzel.
A barátoddal pedig szakítsd meg a kapcsolatot, különben az életben nem fog tudni továbblépni. Ha az egyik többet érez, az már nem barátság.
Ha az anyagiakat nézzük 60 az egyszeri anyaságis, 70 körüli a gyed 2 évig plusz 30 a nagyobb utáni gyes, aztán a két gyes 60, a két csp állandó 28. Ha a kisebb másfél évesen bölcsibe megy, és ezek mellé még dolgozik is, és kap havi 25 szoctámot az egyetemen már simán feenn tudja magát tartani. És még nem is számoltuk mondjuk 2 gyerekre 40 ezer gyerektartást összesen.
A kisebb három éves koráig a legkevesebb jövedelme egy db 30ezres gyes plusz 28 csp plusz 40 gyerektartás és ezeken felül egy legalább kb 150 nettós bér a közgáz diplomával. Azért 250ből lazán meg lehet élni. Ha már nem jár a 30ezres gyes senki után, akkor 220ból is. De szerintem a köv 3 évben biztos talál új társat a kérdező. Ha esetleg elmenne elvégezni egy msct, további 25el nőne a havi bevétele.
Az egyetlen kérdéses dolog az, hogy beleroppan e a szemét apa hiányába, mert kapcsolatfüggő. De aki munka és gyerek mellett nehéz szakot végez, az szerintem ezt a szerelmi szálat is képes kiírtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!